- Vi har hele tiden trodd at hun ble drept

Personer nær Lena Sofie Westin (30) levde i utrygghet fram til denne uka: Da ble drapsmannen (29) tatt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon


(Dagbladet.no): En 29 år gammel norsk statsborger ble tirsdag siktet for forsettlig drap på 30 år gamle Lena Sofie Westin i Oslo. Hun skal ha blitt kvalt.

Westin som jobbet som frilansjournalist, døde på mystisk vis 9. august i år. Svaret på på dødsfallet kom ikke før hennes 29 år gamle ekskjæreste tilsto drapet i avhør denne uka.

- Vi har hele tiden trodd at Lena Sofie ble drept den dagen, sier en kvinne som kjente avdøde til Dagbladet.no.

- Følt oss utrygge
Kvinnen har stått 30-åringen nær i mange år. Flere Dagbladet.no har pratet med forteller at de ikke trodde Westin døde en naturlig død, men var blitt utsatt for noe kriminelt.

- Det var mange som mistenkte mannen som nå er drapssiktet i saken. Siden mange trodde han hadde stått bak dødsfallet, var det mange som følte seg utrygge siden han gikk løs, sier hun til Dagbladet.no.

29 åringen, som karakteriseres som psykisk syk, ble borte etter det mistenkelige dødsfallet. Han var blant annet innlagt på sykehus i Tyskland og Frankrike. I november kom han tilbake til Norge etter at norsk helsevesen hadde meldt ham savnet og norsk politi bisto i å få ham hjem.

- Snill og rolig
Noe over ett år før Westin ble funnet død, ble det slutt mellom henne og den 29 år gamle mannen. Dagbladet.no får opplyst at det var han som gjorde det slutt.

Det skal ha vært flere ubehagelige episoder i tiden etterpå hvor han oppsøkte henne i hennes hjem. Dette bekreftes også av politiet.

Kvinnen Dagbladet.no har snakket med kan ikke huske at den 29 år gamle ekskjæresten bar preg av å være syk den tiden han var i et forhold med Westin. Mannen blir beskrevet som snill, stille og rolig på den tiden.

- Enorm lettelse
Hun forteller om en vanskelig tid i perioden fra dødsfallet til bekreftelsen på drapet som kom denne uka.

- Det er en enorm lettelse. Mange har fått bekreftet det de fryktet, sier kvinnen til Dagbladet.no.

Hun husker Lena Sofie Westin som en ekstremt snill og ivaretagende person som alltid lyttet.

29-åringens forsvarer, Kristin Barth-Larsen i Advokatfirmaet Elden, sier hun ikke har fullstendig oversikt over sykdomshistorikken til sin klient og viser til politiets etterforskning som blant annet går ut på å kartlegge dette.

Dagbladet.no har så langt ikke fått tak i politiet for en kommentar om opplysningene i denne saken.

DREPT 9. AUGUST: Ekskjæresten (29) erkjente i avhør denne uka at han drepte Lena Sofie Westin (30) i hennes leilighet. Etter det Dagbladet.no erfarer skal hun ha blitt kvalt. Foto: Privat
DREPT 9. AUGUST: Ekskjæresten (29) erkjente i avhør denne uka at han drepte Lena Sofie Westin (30) i hennes leilighet. Etter det Dagbladet.no erfarer skal hun ha blitt kvalt. Foto: Privat Vis mer