- Vi har i mange år sett giftåter, ulovlig skutte dyr og ulver som er forsvunnet

Sier Naturvernforbundet etter sjokkpågripelser av ulvejegere.

STORAKSJON: - Aksjonen er resultat av etterforskning gjennom denne vinteren mot grupperinger som etter politiets vurdering driver organisert uttak av ulv innenfor forvaltningsområdet for ulv, sa førstestatsadvokat Tarjei Istad i Økokrim tidligere i dag. Foto: Berit Roald / NTB scanpix
STORAKSJON: - Aksjonen er resultat av etterforskning gjennom denne vinteren mot grupperinger som etter politiets vurdering driver organisert uttak av ulv innenfor forvaltningsområdet for ulv, sa førstestatsadvokat Tarjei Istad i Økokrim tidligere i dag. Foto: Berit Roald / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Naturvernforbundet reagerer på saken som er blitt kjent i dag, der 12 personer er pågrepet for å ha deltatt i organisert, ulovlig ulvejakt.

-  Det er skremmende, men ikke overraskende, at krypskyting av ulv kan se ut til å være svært organisert og omfattende, sier fagleder Arnodd Håpnes i Naturvernforbundet.

-  Vi har i mange år sett mye dokumentasjon i form av giftåter, ulovlig skutte dyr og ulver som er forsvunnet, noe som har vist at krypskyting er et stort problem. Naturvernforbundet har etterlyst mer midler til overvåking og avdekking av denne typen grov faunakriminalitet, sier Håpnes.

- Vi er derfor svært glade for den innsatsen som tydeligvis ligger bak denne aksjonen som forhåpentligvis gir resultater i form av avsløringer, straff og ikke minst den preventive virkning som dette må få for alle som driver med krypskyting av ulv og annen grov faunakriminalitet.  - Kritisk truet Han refererer til forskningstall fra Skandulv som tilsier at krypskyting og andre ulovlige metoder for å drepe ulv trolig står for halvparten av ulvedødsfallene i Norge.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer