- Vi har ikke angret noen ting

Mads Gilbert og Erik Fosse med en bønn om hjelp til Gaza.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

GARDERMOEN (Dagbladet.no): I dag rundt klokka 13.00 landet de to norske legene Mads Gilbert (61) og Erik Fosse (58) på norsk jord.

De har akkurat avsluttet en pressekonferanse på Radisson SAS Gardermoen. Men seg hadde de to legene tre klare krav:

- Bombingen må stoppe umiddelbart. Grensene må åpnes. Og denne konflikten må få en politisk løsning. 60 år med krig og helvete er nok, sa de to legene. - Vi er ikke helteneDe ble tatt imot av familie og palestinske venner og familier som ville takke dem for innsatsen.

De to norske legene forteller at de ikke har angret på noen ting, men understreker at de virkelige heltene er de som til daglig jobber på det palestinske sykehuset.

- Det er de som er heltene, de som jobber ved sykehuset. Vi har bare hjulpet dem. Mange av dem har ikke sovet på flere døgn. De har levd i frykt for sine familier. Gaza er en veldig liten by, sier Fosse og Gilbert.- Enorm katastrofeDe forteller omd et de så mange ganger har skildret fra Gaza - døde og lemlestede barn og kvinner, konstant bombing, mangel på mat.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.