«LEDERDEPARTEMENTET»:  Justisminister Knut Storberget avviser Per Sandbergs påstand om at «Justisdepartementet ligger med brukket rygg». - Embetsverket gjør en fabelaktig innsats, sier Storberget.. Foto: John T. Pedersen/Dagbladet
«LEDERDEPARTEMENTET»: Justisminister Knut Storberget avviser Per Sandbergs påstand om at «Justisdepartementet ligger med brukket rygg». - Embetsverket gjør en fabelaktig innsats, sier Storberget.. Foto: John T. Pedersen/DagbladetVis mer

- Vi har ikke brukket ryggen

Justisminister Knut Storbeget avviser at hans departementet ligger med brukket rygg.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Per Sandberg, leder av Stortingets justiskomité, fastslår i dagens Dagbladet at Justisdepartementet ligger med brukket rygg etter terrorangrepene mot Norge den 22. juli.

I det samme intervjuet krever Frp's nestleder også at det iverksettes en rekke strakstiltak mot terrorisme i Norge.

Justisminister Knut Storberget ønsker foreløpig ikke å gå i en debatt om strakstiltak med Sandberg.

- Leder departementet Men Storberget reagerer på Sandbergs beskrivelse:

«Justisdepartementet ligger med brukket rygg.»

- Det er så feil som det kan være. Per Sandberg er orientert om situasjonen i departementet. Vi har mistet fire medarbeidere, og er preget av det. Men Justisdepartementet har vært lederdepartementet i den vanskelige tiden vi har vært igjennom som nasjon, sier Knut Storberget.

- Hva er situasjonen i Justisdepartementet?

- Vi har utfordringer, men vi har ikke brukket ryggen. Vi står oppreist. Jeg vi hylle det flott embetsverket som gjør en fabelaktig innsats. Embetsverket er grunnbjelken i vårt demokrati og jobber for fullt med de oppgaver vi har, sier Storberget.

PST Justisminister Knut Storberget ønsker ikke å kommentere Per Sandbergs beskrivelse av PST-sjef Janne Kristiansen.

Til Dagbladet sa Per Sandberg:

«PST-sjefens kategoriske uttalelser - som kom tett opptil 22. juli - vitner om manglende lederegenskaper. Det er en viktig jobb å lede en institusjon som PST. Jeg stiller ikke spørsmål om kompetansen til de som er ansatt i PST. Jeg vet at det er betydelig kompetanse der. Vi må styrke jakten på ekstremister».