- Vi har ikke et ønske om å ta opp 22. juli i valgkampen

Erna Solberg sier at hun ble stilt et spørsmål, og ga et svar hun har gitt mange ganger før.

SVARTE: Erna Solberg (H) sier at hun ikke har et ønske om at 22. juli skal bli et tema i valgkampen. Foto: Jacques Hvistendahl / Dagbladet
SVARTE: Erna Solberg (H) sier at hun ikke har et ønske om at 22. juli skal bli et tema i valgkampen. Foto: Jacques Hvistendahl / DagbladetVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Tidligere denne uka gikk Jens Stoltenberg til angrep på Erna Solbergs lederegenskaper.

- Jeg merker meg at 22. juli-rapporten var en knusende rapport på hvordan det norske samfunnet blir styrt, og politistudien viser det samme, sier Solberg til Dagens Næringsliv, som svar på angrepet fra statsministeren.

Mange har reagert på uttalelsen, og retorikk-professor Jens Elmelund Kjeldsen mener Høyre-toppene beveger seg inn på en farefull vei når de bruker 22. juli mot Jens Stoltenberg i valgkampen.

- Ikke noe nytt Høyre-lederen forteller at det hun sa til DN ikke er noe nytt, og det handler om manglende gjennomføringskraft.

- Dette har jeg sagt tidligere på talerstolen, i debatter og i innlegg. Gjørv-kommisjonens rapport var tydelig på manglende lærings- og ledelseskultur,  sier Erna Solberg til Dagbladet.

Stortingsrepresentant Snorre Valen (SV) reagerer på at Solberg ikke stilte mistillitsforslag da rapporten ble grundig gjennomgått i Stortinget, og kaller det et valgkampstunt.- Grunnen til at vi ikke fremmet mistillit mot Stoltenberg var at han beklaget. Men når noen spør meg om min mening, så sier jeg det samme som jeg sa på talerstolen. Vi trenger mer gjennomføringskraft, vi trenger bedre ledelseskultur, og det må regjeringen ta ansvar for.

Valgkamp Solberg sier at dette ikke er noe Høyre har tatt opp, men at det er en rapport som de må forholde seg til.

- Vi har ikke et ønske om å ta opp 22. juli eller Gjørv-kommisjonen i valgkampen, men når vi diskuterer ledelse så må vi også si at ledelse blir påpekt som en hovedutfordring, og det gjelder ledelse på alle nivåer, sier Solberg.