Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

«Vi har ikke fått nok av blodet deres ennå»

Al-Qaidaleder i Irak ber amerikanske soldater om å bli.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Så langt er 25 amerikanske soldater drept i Irak denne måneden. I oktober døde 105 soldater, det fjerde høyeste månedlige antallet så langt i krigen.

Et lydopptak ble i dag gjort tilgjengelig på militante islamistiske nettsteder der Al-Qaidas leder i Irak, Abu Ayyub al-Masri hyller republikanernes nedtur i den amerikanske valgkampen.

- Vil sprenge det Hvite Hus

Men allikevel vil ikke hans soldater hvile før de har sprengt det Hvite Hus, sier lederen i lydopptaket, melder AP. 

- Al-Qaida har 12 000 soldater i Irak, og de har alle sverget å dø i Guds navn, sier mannen, som identifiserer seg som Abu Hamza al-Muhajir.

Al-Muhajir, også kjent under navnet Abu Ayyub al-Masri oppfordret også amerikanske styrker til å bli Irak, slik at gruppa ville ha flere muligheter til å drepe dem.

Vil ha blod

- Vi har ikke fått nok av blodet deres ennå. Vi hviler ikke fra vår kamp før vi er under oliventrærne i Rumieh ( i Libanon), og ikke før vi har sprengt det skitneste huset - som kalles det Hvite Hus, sier al-Masri i lydopptaket.

TERRORLEDER: Abu Ayyub al-Masri ble først meldt drept av amerikanske styrker 5. oktober i år, for ryktene ble avkreftet. Nå kan terrorlederen har gjort et nytt lydopptak. Arkivfoto: EPA
TERRORLEDER: Abu Ayyub al-Masri ble først meldt drept av amerikanske styrker 5. oktober i år, for ryktene ble avkreftet. Nå kan terrorlederen har gjort et nytt lydopptak. Arkivfoto: EPA Vis mer

Mannen i lydopptaket skal være lederen i Al-Qaida i Irak etter at Abu Musab al-Zarqawi ble drept av amerikanske fly i juni. Identiteten til mannen på båndet er så langt bekreftet.

- Amerikanske folk på den rette sti

- Det amerikanske folk har styrt inn på den rette sti, ved å innse sin presidents svik i støtten av Israel. De stemte for noe mer fornuftig denne gangen, fortsatte terrorlederen.

Siden krigen startet i 2003 har 2845 amerikanske soldater mistet livet i Irak ifølge Ap.

Hele Norges coronakart