- Vi har ikke gjemt penger i utlandet

Torgeir Stensrud (53) og Trond G. Kristoffersen (46) har i avhør med Økokrim nektet for at de har gjemt unna flere hundre millioner kroner i utlandet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I går ble det bekreftet at det bare er verdier for om lag 100 millioner kroner i Finance Credit, noe som står i grell kontrast til de 1,3 milliarder kroner norske banker har lånt til selskapet.

Dagbladet får bekreftet at de to toppsjefene i avhør kontant har tilbakevist påstander om at betydelige verdier skal være gjemt unna i skatteparadis.

- Kausjonerte selv

De to økonomiske tungvekterne skal blant annet ha vist til at de begge skal ha kausjonert personlig for lån som skal ha blitt gitt til selskapene i Finance Credit-sfæren.

I politiavhørene har de hevdet at dette i seg selv er bevis for at de ikke har gjemt unna millionbeløp i utlandet.

De skal ha hevdet at det er helt urimelig at de skal ha saltet ned penger i utlandet, når de har vært nødt til personlig å kausjonere for gjeld i systemet.

- Jeg ønsker ikke å kommentere hva som er sagt i avhør. Men jeg kan på vegne av min klient fastholde at det etter vår oppfatning ikke finnes grunnlag for å påstå at det skal være gjemt penger i utlandet, sier advokat Anders Brosveet i Advokatfirmaet Elden. Han representerer Trond G. Kristoffersen.

Samarbeider

Torgeir Stensruds advokat, Morten Kjensli, mener at det ikke vil bli vanskelig for Økokrim å påvise hvor pengene har tatt veien.

- Alt har foregått via bankene, og eierne har brukt betydelige deler av egen eiendom til å refinansiere noen av de selskapene som har hatt en vanskelig økonomisk situasjon, sier Morten Kjensli.

Stensrud har etter at han ble pågrepet samarbeidet med Økokrim om å legge alle kort på bordet, ifølge Kjensli. De to Finance Credit-toppene er foreløpig siktet for brudd på regnskapsloven.

Straffskyld

Førstestatsadvokat Erling Grimstad bekrefter overfor Dagbladet at Økokrim vurderer om Stensrud og Kristoffersen blir framstilt for fornyet varetektsfengsling.

Ifølge Morten Kjensli er Torgeir Stensrud ikke spurt om han erkjenner straffskyld i forhold til siktelsen.

Heller ikke Kristoffersen er konfrontert med om han erkjenner straffskyld.

I AVHØR: Økokrim vurderer fortløpende å utvide siktelsen mot Torgeir Stensrud (53) og Trond G. Kristoffersen (46). Bildet av Stensrud er tatt i forbindelse med et landsmøte i Norske reserveoffiseres forbund (NROF), der han var leder.