- Vi har ikke gjort noe galt

Økokrim mener de har gjort jobben sin i Natal-saken.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||- Vi har besvart spørsmål fra myndighetene i Brasil, sier førstestatsadvokat Geir Kavlie. Økokrim svarte på en rettsanmodning, og har seinere sendt to tjenestemenn til Brasil. —?Hvis det er slik at det har oppstått misforståelser, skal Økokrim selvfølgelig gjøre det vi kan for å rette opp de, sier Kavlie.

Økokrim vil undersøke om den brasilianske dommeren kan ha valgt å ikke legge vekt på vitneprovene fra Økokrim-etterforskerne.

- Det blir hevdet at det bare er et dokument fra Økokrim, stemplet med riksvåpenet som kan rette opp det mangelfulle bildet?

- Dette er en subjektiv vurdering fra en av de impliserte i saken. Men husk at dette er en brasiliansk sak. Det er ikke Økokrim som har etterforsket eller tatt ut tiltale, sier førstestatsadvokaten.

Politiet i Oslo avviser at de har sendt uriktige opplysninger til myndighetene i Brasil.

- Vi har svart på en rettsanmodning fra Brasil. Den informasjon Oslo-politiet har sendt dreier seg om kriminelle, og er korrekt, sier politiadvokat Olav Hovstad.

Politioverbetjent Eirik Jensen har hatt ansvaret for etterforskningen mot B-gjengen.

- Vi har bare svart på henvendelser fra myndighetene i Brasil om kriminelle nordmenn. Vi har ikke vært involvert i andre enn B-gjengen, sier Jensen.