- Vi har ikke gjort noe regnefeil

Oslo2022-sjefen sier hun ikke forstår milliardforskjellen på prislappen for billig-OL.

AVVISER FEIL: Direktør Eli Grimsby i Oslo 2022 sier hun er forundret over vurderingene til regjeringens talknuserutvalg som sier at et billig-OL vil bli fire milliarder dyrere enn hva de har vurdert. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix
AVVISER FEIL: Direktør Eli Grimsby i Oslo 2022 sier hun er forundret over vurderingene til regjeringens talknuserutvalg som sier at et billig-OL vil bli fire milliarder dyrere enn hva de har vurdert. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): De foreslåtte kuttene til et billig-OL i 2022 vil bare redusere behovet for en statsgaranti med 4,8 milliarder kroner, ikke med 8,8 milliarder kroner slik Oslo2022 tidligere anlso, mener et utvalg som har knust tallene for Kulturdepartementet.

En kvalitetssikringsgruppe (KSG) har vurdert gjennomførbarheten og kostnadsbesparelsene i tiltakene Oslo2022 har lagt fram. - Ikke realistisk I KSGs rapport kommer det fram at de tror fire av de 11 sparetiltakene til Oslo2022 ikke er realistisk mulig å gjennomføre.

Utvalget har ingen tro på at det vil komme økte sponsorinntekter og de tror ikke det vil være mulig å redusere kapasiteten i deltakerlandsbyene, ei heller å bruke deltakerlandsbyen som er planlagt til ungdoms-OL i Lillehammer i 2016.- Det er kvalitetssikringsgruppens vurdering at gjennomføring av de tiltak som vurderes som realistiske og gjennomførbare, vil redusere behovet for brutto statsgaranti med cirka 4,8 milliarder kroner og for offentlig tilskudd med cirka 1,8 milliarder kroner, heter det i en pressemelding fra Kulturdepartementet.

Kulturdepartementetes informasjonsavdeling ønsker ikke å utdype bakgrunnen for hvorfor utvalget mener dette overfor Dagbladet i kveld.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer