«Vi har ikke grunnlag for å mene noe om motivet. Det er først og fremst Kristiansen som må mene noe om det»

Politiet avviser spekulasjoner rundt motiv etter Øyer-drap.

- HEFTIG DISKUTERT: Politistasjonssjef Bjørn Egil Bergundhaugen sier politiet ikke kan vite hva et eventuelt drapsmotiv skulle vært, før de får tak i den antatte gjerningsmannen. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet / Politiet
- HEFTIG DISKUTERT: Politistasjonssjef Bjørn Egil Bergundhaugen sier politiet ikke kan vite hva et eventuelt drapsmotiv skulle vært, før de får tak i den antatte gjerningsmannen. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet / PolitietVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

ØYER/LILLEHAMMER (Dagbladet): Flere medier skriver at Kim Andreas Kristiansen, som er etterlyst og siktet for drap, kan ha hatt motiv for å drepe sin egen stefar, som ble funnet brent på et bål i Øyer torsdag.

Politiet avviser at de jobber ut ifra et motiv i saken.

- Jeg ser at noen medier tar seg til rette og spekulere i motiver, men det får stå for deres regning - vi gjør ikke det. Det er noe vi ønsker å snakke med siktede om - så vi er avhengig av å komme mye lenger i etterforskningen før vi vet noe om det. Det er veldig tidlig å si, sier politistasjonssjef Bjørn Egil Bergundhaugen til Dagbladet.

- «Kronglete bakgrunn» I Gudbrandsdalen har saken fått høyeste prioritet, etter at Bjarte Hansen (58) ble funnet brent på et bål i skogen ved Hafjelltoppen torsdag formiddag.

Stesønnen ble søndag etterlyst nasjonalt med både navn og bilde. Mandag ble han etterlyst også internasjonalt.

Stefaren og Kristiansen bodde sammen i en sokkelleilighet i Øyer. Flere medier har de siste dagene skrevet at Kristiansen hadde snakket om «å ta» stefaren sin.

Det stemmer ikke overens med Dagbladets opplysninger om 23-åringen, som blir beskrevet som en rolig, kreativ, energifull mann.

LES OGSÅ: - Jeg fikk sjokk. Alt stemte. Jeg håper for guds skyld at han ikke har gjort noe så dumt.

Han skal ha vært med på «rampestreker», men «ikke utover det normale», ifølge venner Dagbladet har snakket med.

De mener heller ikke at 23-åringen skal ha hatt planer om å drepe - eller i det hele tatt skade - stefaren sin.

- SPEKULERER IKKE: Bjørn Egil Bergundhaugen Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet
- SPEKULERER IKKE: Bjørn Egil Bergundhaugen Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet Vis mer

- Det med familiebakgrunn og «kronglete bakgrunn» har vært heftig diskutert, men vi kan ikke kommentere om det skal ha noe med et motiv å gjøre. Det får stå for medienes regning. Vi har ikke grunnlag for å mene noe om motivet på nåværende tidspunkt. Det er først og fremst Kristiansen som må mene noe om det, sier han.

- Medhjelper Politiet har ingen sikre spor etter Kristiansen siden fredag. De vil ikke kommentere om de heller ikke har elektroniske sport etter ham.

- Det jeg kan si, er at han har ikke vært kontaktbar. Vi har brukt alle våre muligheter for å prøve å finne ut hvor han befinner seg. Hvilke arbeidsmetoder det innebærer, vil jeg ikke kommentere. Det er også en del av etterforskningen å finne ut om det finnes noen medhjelper, sier han.

Lørdag bisto Røde Kors politiet i søket etter svar på hva som kunne ha tilstøtt Bjarte Hansen, som ble funnet brent. Politiet sier det foreløpig ikke er vurdert slik at det er nødvendig med nye søk i skogen.

- Men vi vet ikke hvilken retning saken tar, men per nå er det ikke aktuelt. Men krimtekniske undersøkelser skjer fortsatt i boligen og på funnstedet, sier han.

- Tror politiet at en brann ble igangsatt for å forsøke å skjule et lik og et drap?

- Det blir spekulasjoner. Faktum er at det ble brent et lik, og at brannen gjorde at vi fant funnstedet veldig tidlig, sier han.

ETTERLYST: Kim Andreas Kristiansen (23). Foto: Politiet
ETTERLYST: Kim Andreas Kristiansen (23). Foto: Politiet Vis mer