«Vi har ikke grunnlag for å mene noe om motivet. Det er først og fremst Kristiansen som må mene noe om det»

Politiet avviser spekulasjoner rundt motiv etter Øyer-drap.

- HEFTIG DISKUTERT: Politistasjonssjef Bjørn Egil Bergundhaugen sier politiet ikke kan vite hva et eventuelt drapsmotiv skulle vært, før de får tak i den antatte gjerningsmannen. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet / Politiet
- HEFTIG DISKUTERT: Politistasjonssjef Bjørn Egil Bergundhaugen sier politiet ikke kan vite hva et eventuelt drapsmotiv skulle vært, før de får tak i den antatte gjerningsmannen. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet / Politiet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

ØYER/LILLEHAMMER (Dagbladet): Flere medier skriver at Kim Andreas Kristiansen, som er etterlyst og siktet for drap, kan ha hatt motiv for å drepe sin egen stefar, som ble funnet brent på et bål i Øyer torsdag.

Politiet avviser at de jobber ut ifra et motiv i saken.

- Jeg ser at noen medier tar seg til rette og spekulere i motiver, men det får stå for deres regning - vi gjør ikke det. Det er noe vi ønsker å snakke med siktede om - så vi er avhengig av å komme mye lenger i etterforskningen før vi vet noe om det. Det er veldig tidlig å si, sier politistasjonssjef Bjørn Egil Bergundhaugen til Dagbladet.

- «Kronglete bakgrunn» I Gudbrandsdalen har saken fått høyeste prioritet, etter at Bjarte Hansen (58) ble funnet brent på et bål i skogen ved Hafjelltoppen torsdag formiddag.

Stesønnen ble søndag etterlyst nasjonalt med både navn og bilde. Mandag ble han etterlyst også internasjonalt.

Stefaren og Kristiansen bodde sammen i en sokkelleilighet i Øyer. Flere medier har de siste dagene skrevet at Kristiansen hadde snakket om «å ta» stefaren sin.

Det stemmer ikke overens med Dagbladets opplysninger om 23-åringen, som blir beskrevet som en rolig, kreativ, energifull mann.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.