- Vi har ikke halshogd amerikaner

Det hersker full forvirring om skjebnen til den amerikanske marinesoldaten Wassef Ali Hassoun.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): I dag gikk den ekstremistiske irakiske motstandsgruppa Ansar al-Sunna ut på sin egen nettside og nektet for påstandene om at de har halshogd den libanesiskfødte amerikaneren, melder AP.

- Medier har kringkastet - med den libanesiske utenriksministeren som kilde - at Ansar al-Sunnas hær har drept det amerikanske gisselet av libanesisk opprinnelse som ble kidnappet i Irak, skriver gruppa i en erklæring.

- For å opprettholde vår troverdighet i alle sammenhenger, slår vi fast at kunngjøringen som var kreditert oss ikke har noe hold i virkeligheten, sier de videre.

Gruppa la til at enhver uttalelse som ikke kommer fra deres egen nettside, ikke kan regnes som ekte.

Full forvirring

Det hersker i øyeblikket full forvirring om Wassef Ali Hassouns skjebne.

I går meldte nyhetsbyråer verden over at Ansar al-Sunnas hær hevdet de hadde halshogd den amerikanske marinesoldaten.

I dag tidlig ble henrettelsen angivelig bekreftet av det libanesiske utenriksdepartementet, men seinere i dag so Libanons utenriksminister Jean Obeids fast overfor den arabiske TV-kanalen Al-Jazeera at drapet slett ikke er bekreftet.

Like etter kom uttalelsen fra Ansar al-Sunna.

72 timers frist

Den arabiske fjernsynsstasjonen Al Jazeera viste forrige søndag et videoopptak av Wassef Ali Hassoun. Soldaten var iført amerikansk kamuflasjeuniform, og gisseltakerne viste fram hans militært identitetskort.

På videoen truet gisseltakerne - som kalte seg «Nasjonal islamsk motstand» - med å halshogge den libanesiskfødte korporalen innen 72 timer dersom ikke USA slapp fanger i Irak fri.

Amerikanske talsmenn bekreftet at Hassoun hadde vært savnet i Irak siden 21. juni, men har ikke kunnet bekrefte verken kidnappingen eller at han skulle være henrettet.

GISSEL: Bildet er fra videoopptaket som forrige søndag ble kringkastet på arabisk fjernsyn. I går ble det hevdet at soldaten våar halshogd, nå vet ingen.