- Vi har ikke hastverk

Stortingspresidenten tror ikke det vil ta lang tid før en ny regjering er på plass. - Men vi har ikke hastverk. Etter siste valg tok det fire uker.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

-Gir Kongen meg oppdraget, vil jeg sondere hvem som er best egnet til å danne en ny regjering, sier stortingspresident Kirsti Kolle Grøndahl (Ap) til NTB.

Om hun får oppdraget avhenger av hva Kjell Magne Bondevik gjør når han innleverer regjeringens avskjedssøknad. Bondevik kan nemlig velge å peke på en bestemt person som bør danne en ny regjering. I et slikt tilfelle kobles ikke presidenten inn.

Når regjeringen går av innebærer det at alt politisk arbeid stopper opp. Møter avholdes ikke i Stortinget med mindre det er helt rutinemessige saker. Arbeidet i de ulike fagkomiteer stanser.

Stortingspresidenten tror ikke det vil ta lang tid å etablere en ny regjering. - Etter siste valg tok det fire uker før den nye regjeringen var etablert. Normalt tar det ikke så lang tid å etablere en ny regjering når det skjer midt i en periode. Men vi har ikke hastverk, det må ta den tid som trengs og gjøres skikkelig.

(NTB)