- Vi har ikke hørt om at noen er savnet

Stavanger turistforening har verken arrangert turer eller hatt ansatte i området i Sirdal der tre personer er funnet omkommet. Turistforeningen har også sjekket nærliggende hytter.

STABILE SNØFORHOLD:  Området ved Taumevatn beskrives av Stavanger Turistforening å ha stabile snøforhold. Turistforeningen hadde i ettermiddag ikke kjennskap til at noen hadde gått turer i området eller var savnet. Arkivfoto: Stavanger Turistforening
STABILE SNØFORHOLD: Området ved Taumevatn beskrives av Stavanger Turistforening å ha stabile snøforhold. Turistforeningen hadde i ettermiddag ikke kjennskap til at noen hadde gått turer i området eller var savnet. Arkivfoto: Stavanger TuristforeningVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tre skiløpere ble i dag funnet omkommet ved Taumevatn i Sirdal. Politiet antar at det dreier seg om turgåere som har blitt møtt av dårlig vær.

Stavanger turistforening arrangerer turer i området, men kjenner ikke til at noen personer skulle befinne seg der nå.

- Sjekket hytter - Dette er helt nytt og ukjent for oss. Vi kjenner ikke til at det er folk i området, sier daglig leder Kjell Helle Olsen i Stavanger turistforening til Dagbladet.  

Han sier de verken har arrangert turer dit nå, eller har ansatte i området.  

- Det er alltid noen som går utenom åpningsdager og sesonger. Men vi har sjekket det som er av nærliggende hytter. Det er en hytte med en skoleklasse som vi har hatt kontakt med, og alle har det bra, sier Helle Olsen.  

- Merket løypene Han sier det har vært falt mye snø den siste tida, og at det også kan forekomme snøfokk i området.  

- Vi har vært føre var med merking av løyper i forhold til rasutsatte områder og vann. I utgangspunktet skal forholdene være gode, men det er klart at det kan ha skiftet, sier Helle Olsen.

Storm opplyser at temperaturene har ligget godt opp mot minussiden i området, med om lag sju minusgrader på dagtid og ti minus om natta.

- Det har vært snøbyger, men ikke de store mengdene med snø. Forholdsvis rolige vindforhold. Men det kan jo variere veldig lokalt i forhold til beliggenheten, opplyser vakthavende meteorolog i Storm til Dagbladet.

Lå rett ved hverandre Ved 11-tiden i dag fikk Hovedredningssentralen Sør-Norge melding om at en person var funnet omkommet ved Taumevatn i Sirdal i Vest-Agder  

Det ble umiddelbart iverksatt leteaksjon. Ved ankomst på stedet ble ytterligere en person funnet omkommet, og like etter klokka 15 ble en tredje person funnet omkommet rett i nærheten av de to andre.

HAR SJEKKET HYTTENE:  Stavanger turistforening har hytte i området, hvor en skoleklasse nå befinner seg. Denne hytta er nå sjekket, og alle har det bra, opplyser daglig leder Kjell Helle Olsen. Foto: Stavanger Turistforening
HAR SJEKKET HYTTENE: Stavanger turistforening har hytte i området, hvor en skoleklasse nå befinner seg. Denne hytta er nå sjekket, og alle har det bra, opplyser daglig leder Kjell Helle Olsen. Foto: Stavanger Turistforening Vis mer