SØK:  Søket etter det savnede flyet er nå innstilt grunnet dårlig vær. Foto:  EPA/RICHARD WAINWRIGHT
SØK: Søket etter det savnede flyet er nå innstilt grunnet dårlig vær. Foto: EPA/RICHARD WAINWRIGHTVis mer

- Vi har ikke klart å hente opp eller identifisere vrakrester fra det savnede flyet

Det sier den australske forsvarsministeren.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Den australske forsvarsministeren David Johnston holdt tirsdag morgen norsk tid en pressekonferanse med siste nytt om det savnede Malaysia Airlines-flyet.

- Vi har ikke klart å hente opp eller identifisert vrakrester fra det savnede flyet, sier Johnsten.

Søket etter det savnede flyet er innstilt på grunn av dårlig vær. Kraftig vind, regn og høye bølger gjør det umulig å fortsette letingen etter vrakrester, konkluderte den australske hovedredningssentralen. Det er usikkert når søket kan bli gjenopptatt.

- Ekstremt øde Johnston understreker på pressekonferansen at søket er en svært krevende logistisk øvelse.

- Dette er et ekstremt øde område. Dette er en av de største operasjonene hva gjelder maritim overvåkning, sier han.

Flyselskapet Malaysia Airlines holdt like etter en pressekonferanse, hvor de gjentok opplysningene som ble kjent i går, nemlig at man nå går ut fra at alle om bord på flyet er døde.

- Det er hjerteskjærende å tenke på den smerten som familiemedlemmene nå opplever. Alle vi i Malaysia Airlines ber for de 239 personene om bord på MH370 og for deres kjære på denne mørke dagen, sier konsernsjef i Malaysia Airlines, Ahmad Jauhari Yahya.

SMS-varsling Selskapet fikk massiv kritikk etter at det ble kjent at pårørende hadde blitt varslet på sms om at de nå regnet flyet som tapt og at ingen overlevde.

Konsernsjefen sier at flyselskapet prøvde å gi denne beskjeden per telefon eller ansikt til ansikt «så langt det lot seg gjøre».

- Vi har ikke klart å hente opp eller identifisere vrakrester fra det savnede flyet

- SMS var siste utvei for å sørge for at de nesten tusen familiemedlemmene fikk vite om dette fra oss og ikke fra media, sier han.

Demonstrerte Rasende pårørende samlet seg tirsdag utenfor Malaysias ambassade i Beijing der det kom til sammenstøt med sikkerhetsvakter.

Rundt 200 pårørende deltok i demonstrasjonen der de krevde svar på hva som skjedde med passasjerflyet som forsvant på vei fra Kuala Lumpur til Beijing for 17 dager siden.

- Min sønn, min sønn, få tilbake sønnen min, ropte 63 år gamle Wen Wancheng gråtende utenfor ambassadebygningen

KREVER SVAR:  Mange pårørende til passasjerer på det savnede Malaysia Airlines-flyet, nekter å tro at det har styrtet i Indiahavet, slik flyselskapet hevder. Ingen vrakrester er hittil funnet. Foto: Reuters / NTB scanpix
KREVER SVAR: Mange pårørende til passasjerer på det savnede Malaysia Airlines-flyet, nekter å tro at det har styrtet i Indiahavet, slik flyselskapet hevder. Ingen vrakrester er hittil funnet. Foto: Reuters / NTB scanpix Vis mer