Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Vi har ikke klart å slukke brannen. Det er omtrent én kilometer til nærmeste bebyggelse

Tre slukkingshelikoptre skal opp i lufta når det lysner.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Storbrannen sprer seg fortsatt på Frøya, og brannen er ikke under kontroll, opplyser politiet til Dagbladet klokka 05.40.

Det er bebyggelsen i Sandvika som nå står i størst fare for å bli rammet av storbrannen. Beboerne i Sandvika var for øvrig blant de første 180 som ble evakuert da brannen startet på onsdag, opplyser politiet.

- Vi har ikke klart å slukke brannen. Det er omtrent én kilometer fra spissen av brannfronten til den nærmeste bebyggelsen, men det er et vann mellom, så vi tror vi får slukket dette når vi begynner med helikopterslukking, sier operasjonsleder ved Sør-Trøndelag politidistrikt, Reidar Stokke, til Dagbladet.

Slukningshelikoptre Det er planlagt at tre slukningshelikoptre skal opp i lufta så fort det lysner. Et politihelikopter har patruljert i hele natt. Det er ikke mulig å bruke slukningshelikoptre om natta.

Personer fra brannvesenet, Sivilforsvaret og frivillige grupper har vært ute i terrenget i natt.

I alt 132 personer har jobbet iherdig mot flammene og Røde Kors har vært i beredskap med 64 personer, klare til å bistå politiet med evakuering hvis det skulle være nødvendig i hele natt.

- Arbeidet har gått ut på og forsikre oss om at vi ikke får noen skade på bygg og eiendom. Vi har prøvd å holde så lite spredning som mulig. Det har vi klart med god hjelp fra værgudene og vinden har heldigvis løyet en del, sier operasjonslederen.

To brannfronter Foreløpig er politiet ikke kjent med hvor mange bygg som kan være utsatt for storbrannen.

Men en hytte som lå om lag 3 kilometer vest for Sistranda ble rundt midnatt rammet, og en kraftledning laget av tre står også i fare for å brenne ned, men politiet opplyser at strømmen der er koblet bort, og at en reserveløsning er hentet inn, slik at det ikke vil bli noen merkbare konsekvenser ved verste utfall.

I tillegg til at Sandvika står i fare, er det også en annen brannfront, vest på Frøya.

- Det er to hovedsakelige brannfronter. Den som går vestover ved Kjerkdalsvatnet og Ørnberget, det er vest på Frøya, der er det forholdsvis langt til bebyggelse. Den andre fronten går mellom Skjeldbruheia og Ærvikvatnet - det er denne som er i nærheten av Sandvika, men vi er optimistiske for at dette skal løse seg og at vi får dette under kontroll, sier Stokke til Dagbladet.

Hele Norges coronakart