- Vi har ikke moralsk eller sikkerhetsmessig noe valg

Økt terrorfare mot Norge, men Erna Solberg forsvarer norsk militærbidrag i kampen mot IS.

ØKT RISIKO Statsminister Erna Solberg sier det er nødvendig å delta i den militære kampen mot IS selv om det betyr økt terrorfare mot Norge. Her snakker hun med pressen etter redegjørelsen for Stortinget i formiddag. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
ØKT RISIKO Statsminister Erna Solberg sier det er nødvendig å delta i den militære kampen mot IS selv om det betyr økt terrorfare mot Norge. Her snakker hun med pressen etter redegjørelsen for Stortinget i formiddag. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Terrorfaren mot Norge øker som følge av at Norge sender 120 soldater til Irak i kampen mot IS. Det sa statsminister Erna Solberg i Stortinget i dag.

Terroranalyse Solberg understreker at det ikke dreier seg om en konkret terrortrussel, men om en analyse av trusselbildet, ikke minst i lys av terrorhandlinger i land som Canada og Australia.

Bortsett fra Sp og SV stiller Stortinget seg bak beslutningen om å sende norske soldater som skal lære opp irakiske styrker.

Har ikke noe valg Selv om faren for terrorhandlinger mot Norge øker, mener statsministeren at Norge ikke har noe annet valg enn å bidra, også militært, i kampen mot det Solberg kaller den verste terrorgruppen verden har sett.

- Jeg mener vi ikke har noe valg, moralsk sett, men også sikkerhetsmessig sett.

Vi kan selvsagt håpe at andre land i vesten ivaretar vår sikkerhet hvis vi ikke deltar, men jeg tror vi er moralsk forpliktet til å bidra til at de som skal være i første linjen, de arabiske og irakiske styrkene, er i stand til å gjøre jobben.

Ikke lukke øynene - Vi kan ikke lukke øyene for grusomhetene som skjer. Å handle er krevende, men det er én ting som er farligere: At vi ikke gjør noe. Norge må bidra, sier Solberg til Dagbladet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer