Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Vi har ikke noe med Bislett-drapet å gjøre

Den norskvietnamesiske gjengen Red Dragon hevder de ikke kan knyttes til drapet på Einar Opsahl (35) i det hele tatt.

DRAP: Einar Opsahl ble skutt og drept på Bislett natt til lørdag. Foto: Øistein Norum Monsen / DAGBLADET
DRAP: Einar Opsahl ble skutt og drept på Bislett natt til lørdag. Foto: Øistein Norum Monsen / DAGBLADET Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

• Har du opplysninger om gjerningsmannen eller andre involverte i Bislett-drapet? Send sms til 2400, epost til 2400@db.no eller ring 24 00 00 00.

(Dagbladet): Flere gjengmedlemmer som skal ha kjørt fra åstedet etter drapet på Einar Opsahl (35) har blitt pågrepet og tatt inn til avhør. Ingen av dem er siktet i drapssaken, men politiet mener de er «interessante» for etterforskningen.

Dagbladet kjenner til at politiet har brukt siktelser i andre typer saker for å kunne pågripe og holde på mennene som nå er tatt.

Gjeng Den norskvietnamesiske gjengen Red Dragon er blant dem som har fått oppmerksomhet etter at politiet i går gikk ut og sa at de etterforsker et organisert kriminelt miljø etter drapet. Men flere personer med bånd til miljøet sier til Dagbladet at Red Dragon ikke har noe med drapet å gjøre.

Gjengen ble først omtalt i offentligheten av Dagbladet i 2009. De ble da knyttet til volds- og narkotikakriminalitet av politiet. Tre personer med tilknytning til miljøet ble i fjor dømt for kidnapping av en annen ung mann, og en 30 år gammel mann, som beskrives som sentral i Red Dragon-miljøet, er siktet for å ha skutt en person i hånda på kjøpesenteret Arkaden i Oslo 21. mai i år.

- Kan ikke være han Advokat Thor Bache-Wiig representerer 30-åringen. Han sier hans klient ikke knyttes til Bislett-drapet.

- Han har vært utenlands en god stund, så han kan ikke være han som er skyttern i Bislett-saken. Utseendemessig passer han heller ikke til beskrivelsen i denne saken i det hele tatt, sier Bache-Wiig til Dagbladet.

30-åringen er etter det Dagbladet kjenner til ikke tidligere straffedømt.

Bache-Wiig forsvarte i fjor en av de tre mennene som ble dømt for kidnapping. Advokaten har i dag snakket med flere personer i miljøet, og de stiller seg utenforstående til opplysningene om at politiet etterforsker personer i miljøet.

- Krigserklæring - De sier at de ikke har noe med det å gjøre. De sier at det ikke er noen av dem som har kjennskap til Bislett-skytingen, og de er ikke bekymret for å prate med politiet, sier Bache-Wiig.

Gjengeksperter ser på det meningsløse drapet nærmest som en krigserklæring, og politiet slår nå hardt tilbake.

- Når man begår denne typen handlinger på åpen gate utfordrer man på mange måter politiet. Som en direkte følge av det, griper vi nå fatt i det som måtte finnes av lovbrudd i disse miljøene. Det gis prioritet, sier Aas til Dagbladet.

- Overraskende Drapet på Opsahl, som var brettspillgründer og orienteringsløper på hobbybasis, framstår som fullstendig meningsløst. Opsahl har aldri vært i kontakt med politiet, og knyttes på ingen måte til noe kriminelt miljø. Han beskrives som utadvendt, sprek, intelligent og snill.

DAGBLADET 29.04.2009: Den første omtalten av Red Dragon i norsk offentlighet.
DAGBLADET 29.04.2009: Den første omtalten av Red Dragon i norsk offentlighet. Vis mer

Som Dagbladet skrev i går mener flere det vil være svært overraskende om noen i Red Dragon eller et annet kriminelt vietnamesisk miljø skulle stå bak det tilsynelatende meningsløse drapet, da miljøene har vært kjent for å forsøke å unngå unødvendige konflikter og bråk.

35-åringen ble drept da han skulle hjem fra Bislett sammen med to kamerater i 01-tida natt til lørdag, og de gikk bort til en privatbil som sto ved taxiholdeplassen som de skal ha trodd var en piratdrosje.

Føreren av bilen skal ha reagert med et voldsomt sinne og det oppsto en krangel på stedet, noe 35-åringen og vennene ikke var interessert i. De forsøkte å gå fra stedet, men umiddelbart etter at krangelen oppsto kom det en annen bil opp til dem.

Ut kom det en person og skjøt 35-åringen i hodet. Personen gikk tilbake i bilen og dro raskt fra stedet.

Signalementet på gjerningspersonen er en mann i 20-30-åra med asiatisk utseende og halvlangt, mørkt hår som var bakovergredd da han skjøt offeret på kloss hold.

DREPT: Blomster, hilsener, lys og bilde av den drepte Einar Opsahl har blitt lagt ned på åstedet for drapet natt til lørdag.
Foto: Håkon Mosvold Larsen / Scanpix
DREPT: Blomster, hilsener, lys og bilde av den drepte Einar Opsahl har blitt lagt ned på åstedet for drapet natt til lørdag. Foto: Håkon Mosvold Larsen / Scanpix Vis mer