- Vi har ikke noe problem med å ha Varg Vikernes i landsbyen vår

Varg Vikernes i retten igjen i Paris i morgen.

FOR RETTEN: Varg Vikernes, tidligere kjent som «Greven», må i morgen møte i retten i Paris, tiltalt for forherligelse av krigshandlinger og oppfordring til rasehat. Foto: Ingun Mæhlum
FOR RETTEN: Varg Vikernes, tidligere kjent som «Greven», må i morgen møte i retten i Paris, tiltalt for forherligelse av krigshandlinger og oppfordring til rasehat. Foto: Ingun Mæhlum Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

I morgen må Varg Vikernes møte i straffedomstolen i Paris, tiltalt for forherligelse av krigshandlinger og oppfordring til rasehat.

Ifølge påtalemyndigheten risikerer Vikernes fem års fengsel og en bot på 45 000 Euro.

Vikernes møtte opprinnelig for retten i samme sak 17. oktober i fjor, men saken ble utsatt for å gi forsvareren bedre tid til å forberede seg.

- Godt naboforhold Ordføreren i landsbyen Salon-la-Tour, Jean-Claude Chauffour, visste ikke noe om morgendagens rettsak, før han hørte det på nyhetene i dag tidlig.

- Vi har ikke noe problem med Mr. Vikernes. Det som skal skje i Paris er en helt vanlig rettsak der han er siktet for å ha skrevet ting på bloggen sin. Men her i landsbyen har han et helt normalt forhold til naboene og de rundt 700 innbyggerne som bor her, sier Chauffour på telefon til Dagbladet.

Varg Vikernes bor sammen med kone og deres to barn i den lille landsbyen som består av et par fabrikker, jordbruk og endel kunstnere.

- Vi har ikke mange bekymringer her, så lenge vi har sol, ler ordføreren.

Fortsetter:

- Vi har en skole i landsbyen, men her går ikke barna til Vikernes. De blir undervist i hjemmet, men er likevel underlagt det franske undervisningssystemet. Nei, vi har ikke noe problem med familien. De holder på med sin black metal og lager ikke bråk, sier Chauffour.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer