Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Vi har ikke nok spillerom

Politibetjenter trues på livet av kriminelle. Les svarene fra nettmøtet med Arne Johannessen i Politiets Fellesforbund.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Skulle sprenges i lufta

«Jeg skal tas. Det er snakk om ære.»

De vet aldri hva som møter dem når de kommer på jobb. Nå vet de ikke hva som møter dem når de kommer hjem, heller. Vi snakker om politifolk som gjør jobben sin for å hindre alvorlig kriminalitet. De jobber for eksempel med dop, prostitusjon, smugling, hvitvasking. Bakmennene vil tjene mest mulig penger så raskt som mulig. Derfor lar de seg ikke forstyrre av lovens lange arm. Tvert i mot prøver de å true politifolk til taushet.

Vil ta små barn

De siste dagene har politifolk forklart om dynamitt under bilen til kona, hus som er blitt satt fyr på og småunger som fotograferes på vei til og fra barnehagen. Etterforskere må flytte fra venner, jobb og hjem fordi de trues på livet. Noen må leve med skjult identitet.

Arne Johannessen er leder i Politiets Fellesforbund. Han mener at grensa er nådd for lenge siden.

- Aller viktigst nå er at samfunnet tar dette på alvor, sier han.

Johannessen har vært med på å samle inn eksemplene på trusler mot politifolk.

- Jeg ble sjokkert. Jeg visste at det var mange, men ikke at det var mange.

ARNE JOHANNESSEN</B> leder Politiets Fellesforbund. Blant kollegene hans finnes flere som har fått ødelagt livene sine. Årsak: De har gjort jobben sin.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling