Covid-19 i De palestinske områdene og Israel

- Vi har ikke plass eller ansatte - folk dør

Mens Israel har vaksinert langt over halvparten av befolkningen sin, holder det palestinske helsevesenet på å bryte sammen på grunn av stadig flere kritisk syke covid-19-pasienter.

IKKE MER PLASS: Intensivavdelingen på Dura-sykehuset i Hebron er hardt presset, og klarer ikke å gi nok hjelp. Sykehusledelsen ber om hjelp. Leger uten grenser støtter sykehuset. Foto: AFP / NTB
IKKE MER PLASS: Intensivavdelingen på Dura-sykehuset i Hebron er hardt presset, og klarer ikke å gi nok hjelp. Sykehusledelsen ber om hjelp. Leger uten grenser støtter sykehuset. Foto: AFP / NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Siden februar måned opplever palestinerne på Vestbredden og Gaza sin hittil største corona-bølge. Over 24 000 personer er nå lagt inn for behandling, og de siste dagene har 20 personer dødd, viser Worldometer.

- Presset på sykehuset overgår det vi har av kapasitet. Det er verken plass, sengeplasser eller ansatte til å bistå de mest kritiske pasientene. Folk dør, sier Juan Pablo Nahuel Sanchez, som jobber på intensivavdelingen til Jura-sykehuset i Hebron ifølge Leger uten grenser.

Yngre blir syke

Hebron er ett av de hardest rammede områdene på Vestbredden nå. På Jura-sykehuset er det nå 71 pasienter innlagt, hvorav 27 på intensivavdelingen. Andelen unge mennesker som er rammet har også økt.

- Én av tre pasienter på sykehuset vårt er mellom 25 og 64 år, mens det før var flest over 64 år, ifølge Sanchez.

Akkurat som i Norge, er det den britiske mutant-varianten som er mest utbredt.

- Vi er nå inne i den tredje smittebølgen. Antallet syke og døde øker, og alle sykehus og senger er fulle. Vi er nå veldig bekymret, og ber om at vaksineringsgraden økes raskt. Hvis ikke, kan dette bli virkelig ille, sier Ely Sok, sjef for Leger uten grenser i de palestinske områdene.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer