VOLDSOM KRASJ: De to involverte bilene hadde fått kraftige skader. En av de to sto i brann etter ulykken. Foto: Dagbladet-tipser
VOLDSOM KRASJ: De to involverte bilene hadde fått kraftige skader. En av de to sto i brann etter ulykken. Foto: Dagbladet-tipserVis mer

- Vi har ikke råd til å miste noen av våre unge

Frøya og Hitra i sorg etter at jente (18) omkom i frontulykke i går.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||
(Dagbladet): Den 18 år gamle jenta som omkom i bilulykken på Frøya i går kveld, var elev ved Hitra videregående skole.

Bilen hun kjørte frontkolliderte med en bil med fem gutter. Guttene var alle elever eller tilknyttet Frøya videregående skole. Til sammen går det cirka 300 elever ved de to skolene.

- Dette er en tung dag. Vi har ikke råd til å miste noen av ungdommene våre. Vi er så få, sier rektor Per Ivar Christensen ved Hitra videregående til Dagbladet.

Samles på skadestedetHan holder skolen åpen i dag for alle som ønsker å komme. Mange av elevene, lærerne og foreldrene har vært innom, forteller han. 18-åringens pårørende deltok også i sorgen i dag.

- Det er godt å være samlet i en slik stund. Det knytter sterke bånd, og det er noe positivt i alt det tragiske, sier han.

I morgen holder Frøya videregående skole også åpent. Klokka 15 skal begge skolene samlet dra til ulykkestedet på fylkesvei 716.

- Det vil tennes lys og alle som ønsker å være med er invitert. Etterpå vil det bli holdt en minnestund på skolen, sier Christensen.

Alle kjenner alleRektor Bjørnar Johansen Frøya videregående åpnet skolen for elevene i natt og mange ungdommer samlet seg på skolen.

- Her kjenner alle hverandre. Dette er uvirkelig og veldig trist. Det er de beste som forsvinner fra oss, sier rektoren til Dagbladet.

Kommunens kriseteam er på plass for å ta vare på de som har behov for det.

Politi fikk melding om ulykka klokka 23.18 i går kveld. Bilen med den 18 år gamle jenta frontkolliderte med en annen bil med fem gutter i alderen 16 til 22 år i. De ble alle sendt til St. Olavs hospital i Trondheim. Tilstanden for fire av guttene var i dag tidlig alvorlig, men alle skal være utenfor livsfare.

Politiet kjenner foreløpig ikke årsaken til ulykken, men har satt i gang etterforskning sammen med ulykkeskommisjonen til Statens Vegvesen. Blant teoriene som undersøkes er om det ble holdt høy fart i det kraftige sammenstøtet.

Det ble rutinemessig tatt blodprøver av de skadde.

SIKRER BEVIS: Vegvesenets ulykkeskommisjon sikret bevis ved sammen med politiet i natt. Foto: Tor Aage Hansen
SIKRER BEVIS: Vegvesenets ulykkeskommisjon sikret bevis ved sammen med politiet i natt. Foto: Tor Aage Hansen Vis mer