Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Vi har ikke så veldig store forventinger

Høring i Martine-saken i morgen.

HØRING I MORGEN: Martine Vik Magnussen. Arkivfoto: Familien / Scanpix
HØRING I MORGEN: Martine Vik Magnussen. Arkivfoto: Familien / Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||(Dagbladet): 14. mars har det gått to år siden 23 år gamle Martine Vik Magnussen ble brutalt drept i leiligheten som Farouk Abdulhak bodde i. I morgen holder britiske myndigheter en åpen høring om Martine-saken.

Selv sier familiens rådgiver, Arne Elias Corneliussen, til Dagbladet at de ikke forventer en løsning under morgendagens høring.

- Dette er en formell høring hvor man gjør opp status i saken til nå og kursen videre. Vi ønsker foreløpig ikke å gå inn i detalj på hva som skal tas opp, men vi har ikke så veldig store forventninger til høringen i morgen. Dette er mer en formell prosess. Møtet varer i 20 minutter, og vi forventer ikke at noe nytt kommer ut av det, påpeker han.

Etisk og rettferdig
I formiddag hadde Corneliussen og Martines far et privat møte med den britiske statssekretæren Chris Bryant i London. Tidligere har det kommet fram at britene vurderer fortløpende en eventuell rettssak mot Farouk Abdulhak i Jemen. Men dette er en situasjon familien til Martine vil unngå.

- Vi har hatt viktige, ærlige og åpne samtaler for at det skal jobbes for en rettssak i London. En etisk og rettferdig løsning for alle partner. Vi blir i London til i morgen, hvor det skal holdes pressekonferanse ved Scotland Yard, minnetale ved Regent`s College og fakkeltog for Martine etterpå, sier han videre til Dagbladet.

- Hvorfor er det så viktig at en rettssak skal holdes i London?

- Det er her de kriminelle handlingene fant sted, og da er det naturlig at det skjer her. Dessuten er det bare her vi kan forvente en rettferdig rettsak hvor alle parters interesser er opprettholdt, påpeker Corneliussen.

Løpende kontakt

Utenriksminister Jonas Gahr Støre (Ap) hadde en samtale med sin britiske kollega David Miliband om Martine-saken 27. januar i år, og fikk dagen etterpå anledning til å diskutere den med den jemenittiske utenriksministeren på siden av Afghanistan-konferansen i London.

- Vi har også løpende kontakt med amerikanske myndigheter, siden den mistenkte også har amerikansk statsborgerskap, sa Støre til NTB den gangen.

Det er foreløpig lite utvikling i selve saken, siden jemenittiske myndigheter står fast på at deres grunnlov forbyr dem å utlevere Farouk Abdulhak, som er ettersøkt for drapet på Martine Vik Magnussen i mars i fjor.

Politiet mener at det er Abdulhak som står bak drapet, men allerede før den norske jenta ble funnet voldtatt og drept i kjelleren hvor Abdulhak bodde, hadde han flyktet til hjemlandet Jemen.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!