- Vi har ikke tillit til lensmannen lenger

Anne Steen (32) og Linda Stormark (46) har ikke lenger tillit til at lensmann Harald Andersen i Laksevåg vil foreta seg nødvendige tiltak i en voldtektssak.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

LAKSEVÅG (Dagbladet): - Vi synes det er alvorlig at en lensmann, som skal håndheve loven, sier at kvinner provoserer menn til sexovergrep. Nå er det lensmann Andersen som provoserer oss. Vi har ikke tillit til ham lenger, sier Anne Steen og Linda Stormark.

- Betenkelig

Dagbladet traff kvinnene i Unique Partymeri i kjøpesenteret Vestkanten i går, midt i hjertet av lensmann Harald Andersens virkeområde.

De har ikke glemt tidligere provoserende uttalelser fra lensmannen.

- Jeg vet ikke hvor seriøst han blir oppfattet lenger. Det blir likevel betenkelig at han legitimerer holdninger og et syn som gjør at jeg ikke tror han ville ta meg på alvor om jeg kom til ham for å anmelde en alvorlig voldtekt, sier Anne Steen.

- Er det nok å være kvinne for å provosere? Hva skal vi gjøre for ikke å provosere menn til seksuelle overgrep?

- Mange menn

Linda Stormark stiller spørsmålene, og svarer selv med å si at hun ville ha tapt i utgangspunktet om hun hadde gått til Andersen med saken.

- Et annet alvorlig forhold er at vi tror den samme holdningen er gyldig hos mange andre menn. De forventer at løpet skal kjøres helt ut om de har fått være med et stykke på veg. Det blir jo helt galt. Et nei må oppfattes som et nei, sier Anne Steen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer