- Vi har ikke ubegrenset ytringsfrihet, heller ikke i Norge

Trykking av karikaturtegninger av profeten oppleves som mobbing og trakassering, sier muslimske ledere.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): - Hvis vi fortsetter å publisere slike tegninger, vil noen fortsette å misbruke islam. Derfor bør vi stå samlet og ta vårt ansvar, sier imam Ali Farooq ved Oslo-moskeen Islamic Cultural Centre til Dagbladet.

Dagbladet møtte Farooq etter fredagsbønnen, sammen med styrelederen i moskeen og generalsekretær i Islamsk Råd Norge, Mehtab Afsar. Farooq forteller at han brukte talen under fredagsbønnen til å fortelle muslimer om at islam ikke går overens med terror.

- Vi sørger med de etterlatte, og våre tanker går til de pårørende og det franske folk. Vi tar sterk avstand fra slike terrorhandlinger, sier Farooq til Dagbladet.

Onsdag ble det franske satiremagasinet Charlie Hebdo rammet av et terrorangrep. Tolv personer ble drept, ni av dem var journalister. Blant de drepte var sjefredaktøren og tre tegnere.

- Dialog Magasinet, som har laget satire av religiøse og politiske grupper, har flere ganger provosert muslimer ved å tegne karikaturer av profeten Muhammed. Redaksjonen skal ha sittet i et møte hvor de planla en spesialutgave viet til islam da de ble rammet av en terroraksjon onsdag.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer