- Vi har ingen beredskap i Oslo

Blir noen drept eller voldtatt på en fredag, finnes ingen eksperter på jobb før mandag, sier lederen for Oslo politiforening.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Leder Sigve Bolstad i Oslo politiforening deler ikke politiledelsens syn på på beredskapen Oslo-politiet har i grove volds- og sedelighetssaker.

Dette har blitt et hett tema etter overfallene og voldtektsforsøkene i Oslo sist helg.

Bolstad hevder kriminalvakta i hovedstaden nå er så uttynnet ressursmessig at det i realiteten ikke finnes noen beredskap for volds- eller sedelighetssaker utenom vanlig kontortid.

- Krimvakta er så uttynnet at beredskapen ligger på et lavmål. Skjer det et drap eller en voldtekt fredag kveld, er det ingen etterforskere på jobb i det hele tatt. Det vil si at de som er best kvalifisert til å etterforske disse sakene ikke er på jobb før mandag klokken åtte, sier Bolstad til Dagbladet.no.

Kritisk til ledelsen

Til Dagbladet.no i går sa sjef for vold- og sedelighetsseksjonen i Oslo politidistrikt, Terje Kristiansen, at etterforskningen av helgens grove hendelse var god nok, selv om ingen av de relevante fagpersonene på avdelingen var å oppdrive før halvannet døgn etter at tre kvinner ble forsøkt voldtatt og en fjerde person ble knivstukket i halsen av samme gjerningsmann.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer