- Vi har ingen dokumentasjon på at det er riktig

Breivik påsto i retten at en medfange ropte sakkyndig-konklusjonen til ham på Ila.

- INGEN DOKUMENTASJON: Fengselsdirektør Knut Bjarkeid sier det ikke finnes bevis for påstanden Breivik kom med i retten i dag, om at en fange ropte sakkyndig-konklusjonen til ham. Foto: Øistein Norum Monsen / DAGBLADET
- INGEN DOKUMENTASJON: Fengselsdirektør Knut Bjarkeid sier det ikke finnes bevis for påstanden Breivik kom med i retten i dag, om at en fange ropte sakkyndig-konklusjonen til ham. Foto: Øistein Norum Monsen / DAGBLADET Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): I retten i dag forklarte Anders Behring Breivik (33) seg om de to sakkyndige rapportene om hans mentale helse.

Han sa i retten at han opprinnelig ikke skulle få tilgang til konklusjonen på den første rapporten, som er skrevet av psykiaterne Synne Sørheim og Torgeir Husby.

- Ingen dokumentasjon - Politiet ønsket jo egentlig ikke at jeg skulle vite konklusjonen, men når jeg var i luftegården så var det en annen fange som skrek konklusjonen til meg, så tvang politiet til egentlig å være åpen om det og egentlig fortelle om hva som hadde skjedd, sa Breivik.

Fengselsdirektør Knut Bjarkeid ved Ila fengsel og forvaringsanstalt skriver i en sms til Dagbladet at ingenting tyder på at Breiviks utsagt stemmer.

- Vi har ingen dokumentasjon på at det er riktig. Lufting ville eventuelt blitt avbrutt, skriver Bjarkeid.

Breivik har ikke hatt kontakt med noen innsatte siden han havnet på Ila. Han soner på isolat. Han luftes alene, og ingen fanger kan se eller kontakte Breivik mens han luftes.

For seg selv Anders Behring Breivik disponerer til sammen tre fengselsceller i Ila fengsel i Bærum, en for hvile, en for arbeid og en siste for trening.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer