- Vi har ingen mistenkte

OSLO/STAVANGER (Dagbladet.no): Kriminalsjef Bjørn Andersen tok i ettermiddag et oppgjør med deler av pressen i Tina-saken. Rogalands Avis skriver at politiet vet hvem som drepte Tina Jørgensen. - Vi har ingen mistenkte. Etterforskningen kan bli meget langvarig, sier Andersen til Dagbladet.no.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Se video i Realplayer


» Se rapport fra dykkinga i Stavanger.

En lettere fortvilt kriminalsjef avkrefter i ettermiddag overfor Dagbladet.no at Tina-saken står foran en snarlig oppklaring. De fleste mediene har i dag referert Rogalands Avis som melder at politiet tror de har navnet på drapsmannen og at det blir en pågripelse om kort tid.

Ifølge avisa skal Stavanger-mannen ha blitt observert ved Bore kirke natta Tina Jørgensen (20) forsvant. Han skal ha vært involvert i sex- og voldssaker tidligere, og skal ha hatt tilknytning til byens pirattaxi-miljø.

Kriminalsjef Andersen mener det er uhyre beklagelig at «enkelte medier» antyder at det finnes enkeltpersoner som er i søkelyset.

- Selv om personen som blir omtalt er anonym kan han kjenne seg selv igjen, og i en liten by som Stavanger kan andre kjenne han igjen, sa Andersen på en pressekonferanse i ettermiddag.

- Jeg understreker at ingen har status som mistenkt i denne saken, sa Andersen til Dagbladet.no før pressekonferansen, der han gjentok denne uttalelsen flere ganger.

At ingen har staus som mistenkt betyr at politiet kan ha sine mistanker, men at de ikke har gitt noen personer formell status som mistenkt.

- Hvor mange har dere i søkelyset som mulige mistenkte?

- Det vil jeg ikke kommentere, sier kriminalsjef Bjørn Andersen ved Stavanger politidistrikt.

De tekniske søkene ved anleggsområdet ved Bybrua fortsetter utover dagen. Dykkere leter etter Tinas veske, mobil og filofax som fortsatt er savnet.

- Vi har gjort flere funn på Sølyst. De er til analyse, sier Andersen.

- Driver dere med undersøkelser flere steder enn ved Bybrua og ved Bore kirke?

- Nei, for øyeblikket har vi ingen andre aktuelle steder i søkelyset.

Andersen understreker at arbeidsoppgavene er mange.

- Det kan bli en meget langvarig etterforskning.

Tauet inn Tinas bil

Ved 17.30-tiden i ettermiddag hentet politiet Tina Jørgensens bil fra garasjeanlegget der hun bodde. Den sølvgrå Golfen skal undersøkes av kriminalteknikere i løpet av kvelden, skriver Nettavisen.

- Bilen tilhører Tina Jørgensen, og den vil bli fraktet rett til politiet. Ut over dette ønsker jeg ikke å kommentere saken, sier kriminaltekniker Arild Næss ved Stavanger politidistrikt til avisen.

Drepte trolig i affekt

Nettavisen melder at politiets hovedteori ikke lenger er at Tina ble drept etter en pirattaxi-tur. Fordi hun ble drept i nærheten av hjemmet, skal den heteste teorien være at hun gikk hjem - men at hun ble hindret på veien.

- Jeg vil ikke kommentere hvilke teorier vi arbeider etter, avslutter Andersen.

Politiet trodde tidligere at drapet var en kynisk planlagt handling, men flere ting tyder nå på at drapet skjedde i affekt.

Nettavisen skriver at drapsmannen tildelte henne flere dødelige slag mot hodet. Obduksjonen har ifølge politiet ikke bekreftet at Tina ble seksuelt misbrukt, men hun skal ha blitt funnet delvis avkledt.

Ifølge VG ble hun slått i hjel med en stein fra anleggsområdet. I bakken ved strandkanten under Bybrua fant politiet et hull. De har laget en avstøpning av hullet som har samme form som steinen som ble funnet ved Tinas døde kropp ved Bore kirke.

Flere tror de så Tina

Det som trolig er drapsstedet, ble avslørt av en anleggsarbeider. Han kjente igjen den hvite industrisekken og mørtelbiten politiet viste fram. Mandag tok han kontakt med politiet og forklarte hvem som hadde skåret hull i sekken og hvorfor, skriver VG Nett. I går viste han fram det avskårne stykket.

Det førte til at politiet stengte av anleggsområdet på Sølyst ved Bybroa i 14-tida i går. Til sammen syv vitner har sett en kvinne som lignet Tina gå fra sentrum til Bybrua den aktuelle natta.

En usikker observasjon går ut på at Tina var rett utenfor sitt eget hjem i 02.30-tida. En annen mener å ha sett en blond kvinne sammen med en mann på Bybrua i 03.30-tida. Siste sikre observasjon var i Vågen i Stavanger sentrum rett før klokka 02.

Fikk 313 sekketips

Politiet har fått opplyst at den hvite industrisekken ble brukt til å samle avfall. Gjerningsmannen må ha tømt dette ut før han tok sekken for å frakte vekk liket av Tina.

- Vi har fått det vi trenger, og behøver ikke flere tips om sekken, sier Andersen som har fått 313 tips om sekken.

Foruten restene av den hvite sekken ved åstedet, fant politiet en hvit plastpose, en halvannen liters brusflaske og en kartong på størrelse med en treliters pappvin, melder Stavanger Aftenblad.

HOLDER KORTENE TETT: Kriminalsjefen vil ikke fortelle hvem de mistenker eller hvilke teorier de jobber utfra.
<B>VIKTIGE FUNN:</B> Politiets etterforskere gjorde en rekke funn under bybrua i Stavanger der man mener Tina ble drept. Blant funnene er en sementbit faststivnet til en hvit plastsekk.