Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

«Vi har ingen problemer med å lamme Norge»

Mens aksjonene avsluttes ellers i Europa, går nå norske lastebileiere til aksjon. I løpet av to til tre dager vil halve Norge gå tom for bensin hvis lastebileier og aksjonssjef Knut Enger får det som han vil.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Vi har ingen problemer med å lamme hele Norge hvis vi vil, sier Knut Enger.

Mandag morgen vil Bileiernes Interesseorganisasjon blokkere oljeterminaler i Oslo, Fredrikstad, Tønsberg og Stavanger i protest mot drivstoffprisene.

Får støtte

Dermed vil det ikke bli levert fyringsolje og drivstoff til deler av Øst- og Vestlandet. Ut i uka kan bensinpumpene gå tomme.

- Jeg tror det vil skje i løpet av to til tre dager, sier Enger. Han har ingen betenkeligheter med at folk høyst ufrivillig blir nødt til å parkere bilene sine.

- Tvert imot. Alle er gærne på dette. Folk støtter aksjonen, sier han, og lover de vil holde på til politiet eller militæret fjerner aksjonistene, men regner ikke med at det vil skje.

I tillegg planlegges det sympatiaksjoner i Bergen og Romsdal.

Hamstring

Administrerende direktør Erik Kotte-Eriksen i Bensinforhandlernes bransjeforening advarer folk mot å løpe til pumpene og hamstre bensin.

- Da kan det ta bare et par dager før oljelagrene er helt tomme, sier han til VG Nett, og legger til at hamstring er ulovlig og farlig.

Oslo-politiet har ikke avgjort hvordan aksjonen skal håndteres.

- Vi vil se utviklingen an før vi avgjør hva vi gjør, sier Oslos visepolitimester, Sveinung Sponheim, til NTB.