Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Vi har ingen steder å dra!

- Jeg er på sykehuset nå med min sju år gamle nevø, som er truffet av granatsplinter i bakhodet. Han blør.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

JERUSALEM (Dagbladet): Dette fortalte bonden Saed Abu Saleh (39) til Dagbladet på telefon byen fra Beit Hanoun nord i Gaza i torsdag ettermiddag.

Offensiv utsatt

Israels hær skulle etter planen innlede en offensiv i byen Beit Hanoun i går kveld, men den ble utsatt inntil videre etter forespørsel fra Egypt «for å gi rom for forhandlinger for å sikre at den bortførte israelske soldaten Gilad Shalit blir løslatt».

Det hjalp ikke den sju år gamle gutten. Han, broren og familiene deres bor midt i et palestinsk område Israel rett før nyttår i fjor erklærte for «sikkerhetssone». Israel har siden bombet området jevnlig for å avskrekke militante palestinere fra å skyte raketter derfra mot Israel. Det ble seinest torsdag skutt fire raketter mot områder i Israel. Ingen ble såret.

-  Hvorfor flykter dere ikke?

-  Hvor skal vi dra, spurte Abu Saleh tilbake.-  Vi har to store familier. Hvor skal vi bo? Jeg vet ikke hvordan vi skal komme oss tilbake fra sykehuset heller. Veien er livsfarlig. Det spiller ingen rolle, om vi dør på veien eller hjemme, sa Abu Saed Saleh, i en ufattelig rolig tone.

Granatsplinter

Huset familien bor i er fullt av hull etter granatsplinter. Det observerte Dagbladet under et besøk hos familien i vinter. Saed Abu Saleh priser Gud for alt som skjer, også det onde, for det som hender med mennesket er det Gud har bestemt.

 SÅRET: Familien Abu Saleh bor midt i et område Israel kaller for «sikkerhetssone» og som de bomber jevnlig for å avskrekke militante palestinere. I går ble en sju år gammel gutt i familien såret av granatsplinter i hodet da en israelsk granat traff stedet de bor. Foto: YNGVIL MORTENSEN
SÅRET: Familien Abu Saleh bor midt i et område Israel kaller for «sikkerhetssone» og som de bomber jevnlig for å avskrekke militante palestinere. I går ble en sju år gammel gutt i familien såret av granatsplinter i hodet da en israelsk granat traff stedet de bor. Foto: YNGVIL MORTENSEN Vis mer

-  Hvorfor gjør ingen noe for å stanse rakettene? Vi kan ikke gjøre noe annet enn å holde ut, sa Abu Saleh.