- Vi har ingen tid å miste, og vi har heller ingen å miste

Nå må Norge ta Syria-krigerne på alvor, mener Høyre-profil.

VIL INFORMERE: Hårek Elvenes (H) mener det er viktig at kommunene får vite hvem Syria-krigerne er. Bare slik kan de følges opp skikkelig der de bor. Foto: Nina Hansen / Dagbladet
VIL INFORMERE: Hårek Elvenes (H) mener det er viktig at kommunene får vite hvem Syria-krigerne er. Bare slik kan de følges opp skikkelig der de bor. Foto: Nina Hansen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Hårek Elvenes (H), som sitter i justiskomiteen i Stortinget, mener det nå er på tide at norske myndigheter for alvor tar tak i problemet med de norske islamistene som kriger i Syria og Irak. Seinest i dag forteller Dagbladet hvordan en rekke norske islamistkrigere har mottatt norske velferdsmidler før eller etter at de deltok i borgerkrigen.

Det viktigste, mener Elvenes, er at kommunene får vite hvem Syria-krigerne er. Bare slik kan de følges opp skikkelig der de bor.

- Regjeringens handlingsplan mot radikalisering og voldelig ekstremisme tillegger kommunene mange oppgaver. Blant annet skal kommunene etablere exit-ordninger for personer som ønsker å bryte ut av voldelige, ekstreme miljøer, sier Elvenes til Dagbladet.

- På bakgrunn av dette og tiltak 22 i regjeringens handlingsplan mot radikalisering og voldelig ekstremisme - «Varsling ved hjemkomst av personer som har deltatt i kamphandlinger i utlandet (fremmedkrigere)», vil jeg sende følgende spøsmål til justisministeren: Hvordan sikres det at hjemkommunene får informasjon når hjemvendte Syria-farere kommer tilbake til kommunen?

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer