- LYTTET TIL HVERANDRE:
Helse- og omsorgsminister Jonas Gahr Støre og nærings- og handelsminister Trond Giske holder appell på AUF sin sommerleir på Gulsrud leirsted ved Tyrifjorden i juli i fjor. Før dette hadde de to nettopp vært på valgkampturné i samtlige av landets fylker. - Vi fikk lyttet til hverandre og spilte på lag, sier Giske om turneen. Foto: Aleksander Andersen / NTB scanpix
- LYTTET TIL HVERANDRE: Helse- og omsorgsminister Jonas Gahr Støre og nærings- og handelsminister Trond Giske holder appell på AUF sin sommerleir på Gulsrud leirsted ved Tyrifjorden i juli i fjor. Før dette hadde de to nettopp vært på valgkampturné i samtlige av landets fylker. - Vi fikk lyttet til hverandre og spilte på lag, sier Giske om turneen. Foto: Aleksander Andersen / NTB scanpixVis mer

- Vi har jobbet tettere sammen enn mange i norsk politikk

Trond Giske ser ikke lenger noen reelle politiske forskjeller på Jonas Gahr Støre og ham selv.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
Har du allerede abonnement?   Logg inn

(Dagbladet): Trond Giske blåser av at det fortsatt finnes spor av den bitre fløykampen som preget Ap på 90-tallet og som toppet seg med valgnederlaget i 2001. Så samlet er partiet nå, at Giske mener det ikke finnes noen dype politiske forskjeller mellom ham og Jonas Gahr Støre.

- Jeg opplever at vi to reelt er enige om det meste, sier Giske om seg selv og det som høyst trolig blir Ap's neste leder.

- Gleder meg

Den erfarne Ap-politikeren kom mandag med beskjeden om at han ikke har tenkt å ta opp kampen med Jonas Gahr Støre om å bli Ap's neste leder. Ikke overraskende, vil mange i partiet si.

- Skulle det bli Jonas som blir valgt til ny leder, er det veldig bra for partiet. Han har all den erfaring og kunnskap som skal til. Han har mange års regjeringserfaring. Han har gode tale- og debattevner, og er en god kommunikator. I tillegg er han en sterk lagbygger, sier Giske og legger til:

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • Alle abonnement fornyes automatisk når perioden utløper, men det er ingen bindingstid.
  • Fornyelse skjer til ordinære priser.
  • Du kan si det opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn