- Vi har jobbet under helt ekstreme forhold

Fosse og Gilbert er nå ute av Gaza. - Det er med blandede følelser, sier Fosse.

FERDIGE: Erik Fosse og Mads Gilbert er nå ute av Gaza, der de har tilbragt elleve dager på al-Shifa-sykehuset.  Foto: Nasser Nasser/SCANPIX
FERDIGE: Erik Fosse og Mads Gilbert er nå ute av Gaza, der de har tilbragt elleve dager på al-Shifa-sykehuset. Foto: Nasser Nasser/SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): - Vi har jobbet under helt ekstreme forhold, sa den norske legen Erik Fosse til TV2nyhetskanalen i dag klokka 12.00.

Han og legekollegaen Mads Gilbert hadde da nettopp sluppet fri fra grenseovergangen mellom Gaza og Egypt, hvor de ble nødt til å tilbringe natten på gulvet sammen med den norske ambassadøren i Egypt, Thomas Hauff.

InntrykkFosse er tydelig preget etter oppholdet på al-Shifa-sykehuset i Gaza, hvor han og Gilbert, som eneste vestlige, har gitt akuttmedisinsk hjelp til sårede palestinere i elleve dager.

- Det som har gjort størst inntrykk på meg er arbeidsmoralen til kollegaene mine på sykehuset. De har en helt enorm arbeidsoppgave og jobber under ekstreme forhold, sier Fosse.

Han beskriver en situasjon der skadde kommer inn døgnet rundt, der mange dør, kvinner og barn - men også kollegaer.

Høyeksplosive bomberPå sykehuset har Fosse behandlet palestinere med alvorlige skader.

- Jeg har sett mange skader, noen mer utypiske enn hva jeg har sett tidligere. Israelerne har i det siste tatt i bruk høyeksplosive, små bomber med en så voldsom sprengkraft at de bokstavelig talt river menneskene fra hverandre, sier legen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.