Mystiske dødsfall

«Vi har kastet opp i åtte timer»

Par på drømmeferie døde uforklarlig.

DØDE: Michelle og David Paul, fotografert med hunden Zooey på Hawaii i 2016. Paret døde med to dagers mellomrom på ferie til Fiji. Foto: Tracey Calanog / AP / NTB Scanpix
DØDE: Michelle og David Paul, fotografert med hunden Zooey på Hawaii i 2016. Paret døde med to dagers mellomrom på ferie til Fiji. Foto: Tracey Calanog / AP / NTB ScanpixVis mer

Ekteparet Michelle (35) og David (37) Paul fra Fort Worth i Texas var på drømmeferie til Fiji i Stillehavet da de begge plutselig ble syke. På uforklarlig vis døde først Michelle, og Paul to dager etter, melder ABC News.

Paret etterlater seg en toårig sønn samt Davids tre barn fra et tidligere forhold. Michelles far Marc Canalog sier til People at han nå prøver å finne ut hvordan i all verden han skal fortelle barnebarnet at foreldrene ikke lenger lever.

- Når jeg ser ting litt mer klart, bør jeg nok snakke med en prest og spørre om hjelp til å fortelle det til ham, sier Marc.

- Svært god form

Myndighetene på Fiji etterforsker nå dødsfallene. Begge var i utgangspunktet sunne og friske; Michelle hadde vært aktiv i idrett i studietida, og David hadde en karriere i US Air Force bak seg. Michelles søster Tracey Canalog sier de var «i svært god form».

- Influensa er utelukket, og på dette tidspunktet mener vi det ikke er noen fare for allmennheten. Det vil være prematurt å spekulere videre på dødsårsaken før etterforskningen er ferdigstilt, sier øystatens helsedepartement i en uttalelse denne uka.

I dagene før de døde, sendte paret en rekke tekstmeldinger til sine pårørende. I meldingene klager de over å ha blitt svært dårlige, men de virker ikke bekymret for at sykdommen kan være livstruende.

«Vi går begge til legen nå. Vi har kastet opp i åtte timer. Dave har diaré. Hendene mine er numne. Vi vil tekste dere når vi kan», skriver Michelle til foreldrene, som bor i Nevada.

FATALT: Så langt i år (2018) har seks turister falt i døden i Mallorca. Tre av dødsfallene, uavhengig av hverandre, skjedde fra dette bygget i Magaluf. Video: Ingrid Cogorno / DagbladetVis mer Vis mer

Fikk behandling

Tilbake på hotellet etter legebesøket skriver Michelle til moren, Juliet Calanog: «Vi kom nettopp tilbake fra klinikken. De ga oss væske og drypp mot kvalme. De ga oss elektrolyttpakker og tabletter mot kvalme. Vi føler oss fremdeles ikke 100 %. Går og hviler på rommet.»

Moren ber datteren om å «ta det rolig».

«Vær forsiktige. Drikk masse væske, flaskevann. Dere trenger å hvile», skriver hun.

Men behandlingen virket ikke, og de to døde henholdsvis 25. og 27. mai. David skulle etter planen flys til Australia for behandling, men døde før det kunne skje.

Ikke fornøyd

En talskvinne for helsedepartementet opplyser til ABC News at blodprøver fra de avdøde amerikanerne er sendt til et laboratorium for analyse. Resultatene ventes i slutten av uka.

Davids søster Rebecca Ward er ikke fornøyd med framgangen i etterforskningen.

- Jeg sitter fast i et mareritt. Man tror de har et svar i dag, og så ringer de deg og forteller at de ikke vet, sier hun til ABCs TV-program «Good Morning America».

Mens etterforskningen av dødsfallene pågår, er personer som har vært i kontakt med ekteparet på klinikken underlagt karantene på et sykehus, og får ikke ta imot besøk fra pårørende. Ifølge helsedepartementet er ingen av dem syke så langt.