IKKE ARRESTERT:  Muammar Kadhafis mest profilerte sønn Saif al-Islam Kadhafi var ute i Tripolis gater i natt og pratet selvsikkert både med journalister og tilhengere. Han fortalte at faren er i sikkerhet i Tripoli.FOTO: IMED LAMLOUM, AFP/SCANPIX.
IKKE ARRESTERT: Muammar Kadhafis mest profilerte sønn Saif al-Islam Kadhafi var ute i Tripolis gater i natt og pratet selvsikkert både med journalister og tilhengere. Han fortalte at faren er i sikkerhet i Tripoli.FOTO: IMED LAMLOUM, AFP/SCANPIX.Vis mer

- Vi har knekt ryggen på opprørne

Nattens sikre fra Tripoli: Kadhafis mektigste sønn er ikke arrestert.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Situasjonen er fortsatt høyst usikker  i Libyas hovedstad i morgentimene med påstander fra begge sider om full militær kontroll.

Det som ER sikkert, er at diktatoren Muammar Kadhafis mest profilerte sønn, Saif al-Islam, ikke er arrestert, som opprørerne har hevdet.

Og opprørsbevegelsen hadde heller ikke større kontroll i natt enn at sønnen kunne ta seg mellom farens hovedkvarter og det internasjonale pressehotellet Rixos for å prate med reportere og bli hyllet av tilhengere underveis.

- De har gått i en felle En selvsikker, smilende og tilsynelatende kampvillig Saif al-Islam Kadhafi dukket opp på Hotel Rixos i grålysningen.

Til BBCs reporter Matthew Price fortalte Saif al-Islam Kadhafi:

- Vi har knekt ryggen på opprørerne. De har gått i en felle nå som de har tatt seg inn i Tripoli. Vi har gitt dem hard kamp, så vi kommer til å vinne, erklærte sønnen.

På spørsmål om hans far, oberst Kadhafi, er trygg og fortsatt i Tripoli, svarte sønnen smilende:

- Selvfølgelig!

- Kontroll med Tripoli Saif al-Islam Kadhafi møtte også tre journalister utenfor farens hovedkvarter Bab al-Azizia.

 V FOR VICTORY:  Saif al-Islam Kadhafi gjør v-tegnet på en runde i Tripoli i natt. FOTO: IMED LAMLOUM, AFP/SCANPIX.
V FOR VICTORY: Saif al-Islam Kadhafi gjør v-tegnet på en runde i Tripoli i natt. FOTO: IMED LAMLOUM, AFP/SCANPIX. Vis mer

- Tripoli er under vår kontroll. Alle kan hvile ut med den forsikringen, erklærte sønnen etter ubekreftede meldinger fra opprørstalsmenn tidligere i natt om at NATO hadde gjennomført et nytt bombetokt mot Kadhafi-hovedkvarteret.

Utsagnet harmonerer dårlig med opprørsstyrkenes utsagn om at de allerede i går hadde kontroll med 95 prosent av hovedstaden.

En diplomatisk kilde fortalte nyhetsbyrået AFP i natt at Muammar Kadhafi etter all sannsynlighet fortsatt er i hovedkvarteret.

En talsmann for opprørernes hovedkvarter i Benghazi har varslet at deres ledere  planlegger å dra til Tripoli onsdag for å starte jobben med å etablere en ny regjeing.

 KADHAFI-TILHENGERE:  Tilhengere av den pressede statssjefen Muammar Kadhafi roper slagord i Tripoli i natt etter å ha møtte sønnen Saif al-Islam. FOTO: Dario Lopez-Mills, AP/SCANPIX.
KADHAFI-TILHENGERE: Tilhengere av den pressede statssjefen Muammar Kadhafi roper slagord i Tripoli i natt etter å ha møtte sønnen Saif al-Islam. FOTO: Dario Lopez-Mills, AP/SCANPIX. Vis mer