Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Vi har kommet lenger

Frp-formann Carl I. Hagen vil ikke være med på at fremmed kultur er verdimessig likestilt med tradisjonell, kristen norsk kultur.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det skriver Hagen i et svarbrev til Senter mot etnisk diskriminering (SMED). Brevet er skrevet for å begrunne hvorfor Frp ikke vil undertegne et opprop som er ment å forhindre diskriminering og rasisme i årets valgkamp.

SMED skriver i et brev til partilederne at Norge er et flerkulturelt samfunn. Dette er en av formuleringene som gjør at Frp ikke vil underskrive.

- Naiv relativisme

- Fremskrittspartiet vil presisere at uttrykket «flerkulturelt samfunn» i noen sammenhenger tolkes som en for oss uakseptabel form for naiv og selvfornektende kulturrelativisme, skriver Hagen.

- Vi mener vi er kommet lenger i den kristne, vestlige kultur enn i en del muslimske land. I enkelte kulturer er kjønnslemlestelse av unge jenter nærmest en regel, sier Carl I. Hagen til Dagbladet.

Han presiserer at han ikke mener alle muslimske land.

Hagen understreker også at Frp verdsetter åpenhet og respekt for andre kulturer.

De øvrige partiene undertegnet oppropet tidligere i uka, med unntak av Høyre.

- Høyre hadde ikke anledning til å stille, men Jan Petersen har gitt oss sin tilslutning, sier Kristian Tronstad i SMED.

- Innskrenking

Et annet argument for Hagen, er at han er ikke er enig med SMED i at «det må ikke være plass i vår demokratiske prosess for noen som åpenlyst eller i det skjulte oppfordrer til rasistisk motivert vold, fordommer eller diskriminering». Dette mener Hagen er en uheldig innskrenking av ytringsfriheten.

- Det er bedre å få fæle ytringer opp i lufta og bekjempe dem der, enn å undertrykke dem, sier han.

NEKTER: Carl I. Hagen vil ikke skrive under rasismeopprop.