FEIRER: NDC-velgere feirer i gatene i Accra, hovedstaden i Ghana, etter at NDCs presidentkandidat - sittende president John Dramani Mahama - vant valget. Foto: Reuters/NTB Scanpix
FEIRER: NDC-velgere feirer i gatene i Accra, hovedstaden i Ghana, etter at NDCs presidentkandidat - sittende president John Dramani Mahama - vant valget. Foto: Reuters/NTB ScanpixVis mer

- Vi har konkrete bevis som viser at vår kandidat vant valget

Påstander om juks etter presidentvalget i Ghana.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ghanas største opposisjonsparti mener helgas valg var skjemmet av juks. Landets president John Dramani Mahama ser ut til å bli sittende.

Opposisjonspartiet NPP mener deres presidentkandidat Nana Akufo-Addo er den rette vinneren av helgas presidentvalg. Men foreløpige resultater tyder på at den sittende presidenten John Dramani Mahama vant med knapp margin.

- Resultatene er feil. Vi er ikke fornøyd. Det har vært manipulasjon på flere nivåer, sier Yaw Buaben Asamoa, en talsmann for den tapende presidentkandidaten.

NPP varslet søndag en pressekonferanse med mer opplysninger om det påståtte valgfusket.

- Vi har konkrete bevis som viser at vår kandidat vant valget, sier partiet i en uttalelse.

De offisielle resultatene fra valget er ennå ikke klare, men foreløpige resultater tyder på at Mahama har fått 50 prosent av stemmene, mens opposisjonslederen Nana Akufo-Addo har fått 48 prosent, ifølge Joy News.

Den private TV-kanalen slår også fast at Mahama trolig vinner presidentvalget. Fremmøtet under valget var på hele 81 prosent.

Valget på både president og nasjonalforsamling ble holdt fredag, men i enkelte områder var valglokalene åpne også lørdag som følge at et nytt elektronisk stemmesystem og forsinkede leveranser av valgmateriell.

Mye står på spill under valget i det som regnes som et foregangsland for resten av Afrika. Den politiske situasjonen har de siste årene vært stabil, og en nyetablert oljeindustri har ført til økonomisk oppgang.

(NTB)

STRÅLENDE FORNØYD: Ghanas president John Dramani Mahama har all grunn til å være fornøyd etter presidentvalget - men han beskyldes samtidig for juks. Foto: AP/NTB Scanpix
STRÅLENDE FORNØYD: Ghanas president John Dramani Mahama har all grunn til å være fornøyd etter presidentvalget - men han beskyldes samtidig for juks. Foto: AP/NTB Scanpix Vis mer