- Vi har kontroll nå

Men nytt Kripos-team kommer likevel i morgen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

EIDE/OSLO (Dagbladet.no): Årsaken til hvorfor Edel Marie Smenes (69) fra Averøy ble funnet død i en bekk i et nabolag i Eide kommune mandag er fortsatt uklar. Men nå går politiet langt på vei i å bekrefte at kvinnen ikke er utsatt for noe kriminelt.

- Vi har kontroll. Vi mener vi snart kan bringe en konklusjon i saken. Vi har ingen mistanke i det hele tatt om at noe straffbart har skjedd i denne saken, sier politimester Arnstein Nilssen i Nordmøre og Romsdal politidistrikt til Dagbladet.no.

Kriposhjelp i dag
Det baserer han på den totale etterforskningen og funnene i den foreløpige obduksjonsrapporten. Samtidig understreker han at dette er ingen endelig konklusjon.

- Vi holder mulighetene fortsatt åpne. Vi ønsker å komme helt til bunns i dette, sier politimesteren.

Derfor ba han tidligere i dag om ytterligere eksperthjelp fra Kripos. En taktikker fra organet ankommer Eide i løpet av morgendagen.

- Vi ønsker en ekspert som kan se på saken med friske øyne. Han kan se om vi har oversett noe, sier Nilssen.

Dobbeltsjekker

I kveld reiste to teknikere fra Kripos fra bygda. De var da ferdige med sine undersøkelser på stedet det kvinnen ble funnet.

POLITIET HAR KONTROLL: Selv om politiet ikke ønsker å gi noen endelig konklusjon på årsaken til hvorfor Edel Marie Smenes (69) ble funnet død i denne bekken, så mener de at de har kontroll og går langt på vei i å avkrefte at noe kriminelt ligger bak. Foto: Kjell Herskedal/SCANPIX
POLITIET HAR KONTROLL: Selv om politiet ikke ønsker å gi noen endelig konklusjon på årsaken til hvorfor Edel Marie Smenes (69) ble funnet død i denne bekken, så mener de at de har kontroll og går langt på vei i å avkrefte at noe kriminelt ligger bak. Foto: Kjell Herskedal/SCANPIX Vis mer

Hundepatruljer fra Trondheim søkte også ved funnstedet i dag, men uten å finne noe som helst av interesse.

Plasten som har dekket bekken der kvinnen ble funnet av skolebarn mandag i 12-tida ble i tillegg fjernet i dag.

- Vi tror vi ikke vil få den endelige konklusjonen før i neste uke en gang. Vi ønsker å kontrollere og dobbeltsjekke alle opplysninger i saken igjen. Men nå mener vi at vi har oversikt over hvem hun har vært sammen med og hvor hun har vært, sier Nilssen.

- Vi har kontroll nå
BLE 69 ÅR GAMMEL: Edel Marie Smenes.