- Vi har kuttet i alt unntatt eldreomsorg

Hemnes kommune har tapt 90 millioner på Terra-skandalen. Kan ryke tre millioner til på nytt søksmål.

90 MILLIONER I MINUS:  Hemnes kommune innfører eiendomsskatt for å bøte på Terra-tapet. - Vi har kuttet i alt unntatt eldreomsorgen, sier ordfører Kjell-Idar Juvik. Foto: ADRIAN ØHRN JOHANSEN.
90 MILLIONER I MINUS: Hemnes kommune innfører eiendomsskatt for å bøte på Terra-tapet. - Vi har kuttet i alt unntatt eldreomsorgen, sier ordfører Kjell-Idar Juvik. Foto: ADRIAN ØHRN JOHANSEN. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Opprullingen av Terra-skandalen startet med kritiske spørsmål til 2006-regnskapet for Hemnes kommune. Så langt har den lille Nordland-kommunen med 4.500 innbyggere tapt 90 millioner kroner på det beksvarte finanseventyret.

Dersom tirsdagens milliardsøksmål mot den amerikanske banken Citigroup går galt, risikerer skattebetalerne i Hemnes å blø for tre-fire millioner kroner til.

Og det er nettopp det ekspert i selskapsrett og førsteamanuensis Hugo Matre tror kommer til å skje.

- Ikke norske regler- Det vil ikke være aktuelt med noen form for forbrukervern. Saken vil sikkert gå for britisk rett, og da vil ikke vanlige norske regler gjelde. Og dessuten er det konkursrammede Terra Securities som har vært den aktive parten, ikke den utenlandske banken, sier Matre til NRK.

Men Hemnes og de seks andre Terra-kommunene som leverte tirsdagens søksmål i New York mot Citigroup har lyttet til andre rådgivere enn eksperten ved Universitetet i Bergen.

- Både våre egne rådgivere og bobestyrer Jon Skjørshammer mener det er gode muligheter for nå fram. Ellers hadde vi ikke gjort det, sier Hemnes-ordfører Kjell-Idar Juvik til Dagbladet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer