ANTI-MAIDAN: Aktivister fra den russiske Anti-Maidanbevegelsen samles under ulike patriotiske plagg, og med en rekke slagord kritiske til den ukrainske revolusjonen for ett år siden, utenfor Kreml i Moskva i dag. Foto: AP Photo
ANTI-MAIDAN: Aktivister fra den russiske Anti-Maidanbevegelsen samles under ulike patriotiske plagg, og med en rekke slagord kritiske til den ukrainske revolusjonen for ett år siden, utenfor Kreml i Moskva i dag. Foto: AP PhotoVis mer

- Vi har lært mye av hvordan det gikk med Ukraina, og vil ikke tillate noen Maidan i landet vårt

35 000 Putin-tilhengere demonstrerte i Moskva på ettårsdagen for det avgjørende slaget om makta i Ukraina.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Over 35 000 tilhengere av president Vladimir Putin demonstrerte i Moskvas gater på ettårsdagen til sammenstøtene mellom demonstranter og sikkerhetsstyrker på Uavhengighetsplassen i Kiev.

- Dra hjem, amerikanere, og ta Maidan med dere, sto det på banneret til en av demonstrantene.

- Maidan er en sykdom. Vi kurerer den, sto det på et annet.

Maidan er et annet navn på Uavhengighetsplassen i Ukrainas hovedstad Kiev, der demonstranter ble skutt og drept for ett år siden.

BAKGRUNN: På ettårs dagen for det avgjørende slaget på Maidan-plassen i Kiev er det Moskva som styrer begivenhetene i Ukraina, skriver Dagbladets Morten Strand fra St. Petersburg.

Demonstrasjonene ble utløst av at regjeringen ga etter for russisk press og trakk seg fra en tilknytningsavtale med EU.

- Vi har lært mye av hvordan det gikk med Ukraina, og vil ikke tillate noen Maidan her i landet vårt, sier en av demonstrantene.

Anti-Maidan-bevegelsen samler flere grupperinger som støtter Putins styre i Russland. En av lederne, Nikolaj Starikov, sier målet er å forhindre at provestlige grupperinger gjennomfører et statskupp i landet.

- Ikke prøv en gang. Ikke prøv å skape uro, sier Starikov.

(NTB)