- Vi har løslatt våre kamerater

Taliban skal ha tatt seg inn i fengsel i Pakistan og sluppet løs 384 fanger. En av dem er mesterhjernen bak attentatet mot landets tidligere president.

RØMTE: Søndag morgen skal 384 fanger ha fått hjelp fra Pakistans Taliban-bevegelse til å rømme fra dette sentralfengselet i byen Bannu i Pakistan. Her forsøker fengselsvakter å få kontroll over situasjonen etter fangeflukten. FOTO: EPA/RANA ZAHID
RØMTE: Søndag morgen skal 384 fanger ha fått hjelp fra Pakistans Taliban-bevegelse til å rømme fra dette sentralfengselet i byen Bannu i Pakistan. Her forsøker fengselsvakter å få kontroll over situasjonen etter fangeflukten. FOTO: EPA/RANA ZAHID Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no/NTB): Over 380 innsatte klarte å rømme fra sentralfengselet i byen Bannu, nordvest i Pakistan, etter at det ble angrepet av militante islamister søndag morgen, melder CNN.

Pakistans Taliban-bevegelse, som er knyttet til terrornettverket al-Qaida, var raskt ute med å ta på seg ansvaret for angrepet.

- Vi har løslatt hundrevis av våre kamerater i Bannu i dette angrepet. Mange av våre folk har kommet fram til hvor de hadde tenkt seg, andre er på vei, sier en talsmann for Taliban.

Under aksjonen skal Taliban ha satt fyr på flere veisperringer rundt fengselet og skal ha tatt seg inn hovedporten til sentralfengselet i byen Bannu.

Mesterhjerne Pakistansk politi karakteriserer en av de rømte fangene, Adnan Rasheed, som en farlig fange og sier han var mesterhjernen bak et attentat mot tidligere president Pervez Musharraf, ifølge BBC.

- Disse menneskene kom for ham (Rasheed), og tok med seg 383 andre, sier en politikilde.

Minst 20 av fangene på rømmen blir beskrevet som svært farlige.

Flere titalls opprørere angrep Bannus sentralfengsel i morgentimene søndag. Av de 944 fangene som var der skal 384 ha stukket av under angrepet, ifølge politiet. Flere skal ha blitt skadet under angrepet og i kampene som fulgte.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer