Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Vi har mer informasjon enn vi ønsker å gå ut med

Politiet tror gjerningsmannen følger med.

-MER LUKKET NÅ: Politiinspektør Hanne Kristin Rohde ved Seksjon for volds- og seksualforbrytelser i Oslo-politiet forteller at politiet tror at gjerningsmannen følger med. 
Foto: Anette Karlsen / NTB scanpix
-MER LUKKET NÅ: Politiinspektør Hanne Kristin Rohde ved Seksjon for volds- og seksualforbrytelser i Oslo-politiet forteller at politiet tror at gjerningsmannen følger med. Foto: Anette Karlsen / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Politiet holder kortene stadig tettere til brystet i Sigrid-saken. De vil ikke at en eller flere gjerningsmenn skal få vite hva politiet vet om dem.

- Vi har mer informasjon enn vi ønsker å gå ut med, slår politiinspektør Hanne Kristin Rohde ved Seksjon for volds- og seksualforbrytelser i Oslo-politiet fast.

Sigrid Giskegjerde Schjetne (16) er nå savnet på tredje uka. Politiet etterforsker med full styrke, men har tilsynelatende lite nytt å melde til mediene og offentligheten.

Fra å ha daglige pressekonferanser, har politiet nå lukket seg mer og er bare tilgjengelig for media tre ganger i uka, med mindre det skjer et gjennombrudd i saken. Det er helt bevisst.

Kan følge med - Vi tar høyde for at en eller flere mulige gjerningspersoner følger med i mediene og på saken. Vi er mer lukket nå enn tidligere, det er helt opplagt, sier Rohde.

Derfor holder de kortene tett til brystet. De ønsker ikke å oppgi detaljer fra etterforskningen som for eksempel hvilken rute de mener hun har gått, om det er tekniske spor på eiendelene til Sigrid ved barnehagen eller om det har kommet noe interessant ut fra granskingen av 16-åringens telefon eller aktivitet på sosiale medier.

- Vi ønsker ikke å holde noe tilbake i Sigrid-saken fordi det er et sterkt ønske om å finne henne, men det krysser med hensynet til etterforskningen. Vi kan stå overfor en drapssak med en eller flere gjerningspersoner og vi ønsker ikke at de skal vite noe de ikke burde vite når de eller den er pågrepet, sier en offensiv Rohde til Dagbladet.

SAVNET: Sigrid Giskegjerde Schjetne (16) har vært savnet siden natt til søndag 5. august.
Foto: Privat / NTB scanpix
SAVNET: Sigrid Giskegjerde Schjetne (16) har vært savnet siden natt til søndag 5. august. Foto: Privat / NTB scanpix Vis mer

I går var foreldrene til Sigrid og bistandsadvokat Harald Stabell i møte med politiet, der stilte foreldrene en rekke kritiske spørsmål ved etterforskningen. Stabell forteller at heller ikke de får vite alt om etterforskningen.

- Politiet gir så mye informasjon de kan gi, foreldrene får ikke vite alt, men de får vite mer enn offentligheten, sier Stabell.

Blindspor Privatetterforsker og tidligere Kripos-etterforsker John Christian Grøttum sier det kan være mange grunner til at politiet velger å holde tilbake opplysninger i en slik etterforskning.

- Det er alltid en risiko ved at opplysningene ikke er helt sikre, og derfor kan forlede vitner og andre. Det er også viktig å prøve å unngå medieoppslag som i ettertid viser seg å være et blindspor, sier han.

Også Grøttum nevner muligheten for at en mulig gjerningsmann følger med.

- Jeg vet fra min egen tid i politiet at vi hadde store mengder opplysninger å forholde oss til i slike saker, og det er en krevende jobb å undersøke alle opplysningene.

Innhentingarbeid nesten ferdig Oslo-politiet har etablert ti forskjellige prosjektgrupper i forbindelse med etterforskningen, som blant annet jobber med vitneobservasjoner, tekniske spor, moduskandidater, datatrafikk, biler og sosiale medier.

Fredag forrige uke fortalte Grete Lien Metlid, leder for voldsavsnittet i Oslo politidistrikt, at de ulike gruppene hadde gjort ferdig mye av innhentingarbeidet.

VED BARNEHAGEN: Rundt klokka 01.30 ble Sigrids sko, telefon og en hvit ankelsokk funnet ved Østensjø Kanvas-barnehage, omtrent 300 meter fra foreldrenes hus. Foto: John T. Pederssen / Dagbladet
VED BARNEHAGEN: Rundt klokka 01.30 ble Sigrids sko, telefon og en hvit ankelsokk funnet ved Østensjø Kanvas-barnehage, omtrent 300 meter fra foreldrenes hus. Foto: John T. Pederssen / Dagbladet Vis mer

I går ble det kjent at politiet fremdeles ikke vet hvem som kjørte den burgunderrøde bilen som de etterlyste i forrige uke.

- Vi har fått flere tips på burgunderrøde biler, også med navngitte personer. Dette jobber vi med og sjekker ut, sier politiinspektør Rohde.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media