- Vi har mista den gutten vi hadde

Trafikkskadde Øyvind Aarstad (26) slår, biter og klyper på grunn av sin hodeskade. I dag slåss han mot forsikringsgiganten Gjensidige i retten.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

TRØGSTAD (Dagbladet.no): - Hei pappa! sier en blid Øyvind (26) og slår håndflata hardt i bordet ved siden av seg når pappa Henning kommer inn i rommet. Han står opp og møter faren sin med en klem og et skikkelig fast håndtrykk.

- Hei Øyvind! Ikke klype meg så hardt nå da, svarer han.

Trafikkskadde Øyvind Aarstad fra Trøgstad har en alvorlig hodeskade. Han har ingen impulskontroll. Han slår, klorer, biter og ødelegger nesten alt på sin vei. Hver eneste natt river han i stykker sengesettet sitt. Han ødelegger sine egne klær og han har knust mange frontruter de siste årene.

Pufferten han hviler beina sine på må snart byttes på grunn av alle skadene den har fått. Pufferten har blitt byttet mange ganger tidligere. Foreldrene Hilde og Henning forteller om en veldig glad gutt. Øyvind skriker, ler og klapper i hendene.

I dag begynner rettssaken om livet etter dagen som endret hans og hans nærmeste liv totalt.

Kamp i retten

Om ettermiddagen 8. februar 2000 kjørte den da 19 år gamle gutten fra verkstedet hvor han arbeidet til et annet verksted der han skulle lære seg å fikse girkasser.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer