ANKOM NORGE:  Båren til ambassadør Leif Holger Larsen ble torsdag formelt overgitt av utenriksminister Børge Brende til familien under en høytidig seremoni på Gardermoen militære flystasjon. Larsen døde i en helikopteulykke i Pakistan 8. mai. 

Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
ANKOM NORGE: Båren til ambassadør Leif Holger Larsen ble torsdag formelt overgitt av utenriksminister Børge Brende til familien under en høytidig seremoni på Gardermoen militære flystasjon. Larsen døde i en helikopteulykke i Pakistan 8. mai. Foto: Heiko Junge / NTB scanpixVis mer

- Vi har mistet en betrodd kollega og en god venn

Ambassadør Leif Holger Larsens båre tilbake i Norge.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Utenriksminister Børge Brende (H) tok imot båren sammen med flere ledere i Utenriksdepartementet og representanter fra pakistanske myndigheter på Gardermoen militære flystasjon torsdag.

Leif Holger Larsen mistet livet i en helikopterulykke i Pakistan 8. mai.

- Leif var en dyktig diplomat. Han var en av våre fremste eksperter på sikkerhetspolitikk. Han ble ofte omtalt som en kjernekar, noe jeg selv fikk oppleve senest da jeg nylig besøkte Islamabad, sa utenriksministeren i en kort minnetale etter at den hvite kisten var båret inn i hangaren av seks politimenn i paradeuniform.

Larsen, som ble utnevnt til ambassadør til Pakistan i fjor høst, var på tjenestereise nord i landet da ulykken skjedde. Helikopteret han satt i styrtet ved landing, og Larsen og seks andre personer mistet livet. Blant de omkomne var også Filippinenes ambassadør. Det var 17 personer om bord i helikopteret, som var ett av tre som reiste i følge.

Brende trakk fram Larsens gode skjønn, presise penn og lune humor som kvaliteter mange merket seg hos den erfarne diplomaten.

-  Norge har mistet en dyktig ambassadør. Vi i Utenriksdepartementet har mistet en betrodd kollega og en god venn. Ved ambassaden etterlater han seg et stort tomrom. Våre tanker og dypeste medfølelse går speesielt til hans kone og sønn. Vi er veldig takknemlige for Leifs innsats for Norge, sa Brende, ifølge NRK.

Båren ble fulgt til Norge av en representant fra Pakistans utenriksdepartement, og landets ambassade i Oslo var også representert på Gardermoen torsdag ettermiddag.

Etter seremonien ble kisten formelt overgitt til familien. Larsen etterlater seg kone og en sønn.

(NTB/Dagbladet)