«Vi har mistet mange nok»

Jentene fra Sørlandet har mistet åtte venner i bilulykker, tre av dem den siste måneden. Hver helg frykter de nye ulykker.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Nå vil jentene ikke miste flere venner og ber samferdselsministeren om hjelp. Yvonne Halseth (18), Ingrid Waade (17) og Therese Mortensen (17) har våknet til meldingen om at nye venner er borte for mange ganger. De siste fem ukene er sju ungdommer fra Kristiansands-området drept i trafikkulykker. Jentene ramser opp navn på unge gutter de en gang kjente, men som nå er døde.

- På små steder vet alle hvem alle er. Vi har mistet helt nære venner, og mange bekjente. Det føles så meningsløst, sier Yvonne. Nå vil de gjøre mer enn å vente på neste ulykke. De ber myndighetene om hjelp.

- Jeg hadde en bestevenn, men nå er han ikke her mer, sier Therese til samferdselsminister Torild Skogsholm.

Orker ikke mer

For to år siden opplevde Yvonne det samme. Hennes gode venn døde i en bilulykke. Ingrid var kjærest med en gutt som nå er drept på veien.

- Det er så viktig å få ungdom til å skjønne at det er farlig å kjøre fort. Det er så mange som ikke tenker på det, sier Ingrid, og spør Skogsholm om hva politikerne kan gjøre for å redde unge liv på veiene. Fotobokser er et av svarene fra ministeren. Planen er at alle boksene som står langs hovedveiene skal være i drift, og ta bilde av alle biler som kjører for fort. Fotoboksene reddet ikke livet til ungdommene på Sørlandet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer