- Vi har mistet troen på politiet

I over sju år har en tidligere fotballtrener terrorisert familien med sjikanerende SMSer. Trass i brudd på besøksforbud henlegger politiet anmeldelsene mot ham.

ANMELDT: Denne 36-åringen skal ha trakassert en familie med stygge SMS'er og brev. I høst ble han ilagt besøksforbud, men fortsatte å ta kontakt med familien. De har anmeldt saken, men trass i bruddet på besøkforbudet henlegger politiet saken. Foto: Privat.
ANMELDT: Denne 36-åringen skal ha trakassert en familie med stygge SMS'er og brev. I høst ble han ilagt besøksforbud, men fortsatte å ta kontakt med familien. De har anmeldt saken, men trass i bruddet på besøkforbudet henlegger politiet saken. Foto: Privat.Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): - Er det bare fritt frem nå da? spør en bekymret mor.  

November i år anmeldte hun og familien en 36-år gammel mann for brudd på besøksforbud og sjikane. 21. desember henla politiet saken.  
- Vi har mistet troen på politiet. Hele saken er blitt en stor vits, forteller moren.  

Hennes sønn var bare elleve år da hans tidligere trener begynte å sjikanere han og familien med brev og tekstmeldinger med seksuelt innhold, forteller moren til Dagbladet.  

Etter sju år med trakassering ble mannen i september ilagt besøksforbud. 

Da 36-åringen i november brøt forbudet og sendte nye meldinger til familien, ble saken henlagt av politiet på grunn av bevisets stilling.  

- Vi har anmeldt mannen 4-5 ganger, og det var politiet selv som oppfordra oss å ilegge han besøksforbud fordi det da ville være enklere å ta ha. Men når de bare henlegger saken er det heller ikke noe poeng i å ha besøksforbud, forklarer hun  

- Ulovligheter mot barn Mannen er straffedømt seks ganger, for blant annet bedragerier, trusler og skadeverk.  

Han har gjennom flere år oppsøkt en lang rekke idrettsklubber i Sør-Norge under minst seks ulike identiteter for å jobbe med barn og unge. Tidligere i høst så Norges Idrettsforbund seg nødt til å advare mot 36-åringen:  

De sendte ut brev til alle idrettslag om at mannen må holdes unna barneidretten fordi de frykter at han vil begå ulovligheter overfor barn.    

Leder for idretten i bydel Grünerløkka, Torgny Hasås, mottok også sjikanerende SMS-er fra mannen i november.  

Etter at Hasås ga 36-årigen sparken som fotballtrener, og varslet flere idrettslag om mannens oppførsel, har han fra tid til annen fått mindre hyggelige SMS-er fra 36-åringen.  

Også Hasås anmeldelse ble henlagt.   

Familien og Hasås har klaget på henleggelsen.

- Det er bare tull at det kan henlegges på bevisets stilling. Forbrytelsen er dokumentert, det er åpenbart hvem som står bak. Det er dårlig politiarbeid at man ikke ser sammenhengen i dette, sier Hasås.  

Morten Johnsen, jurist hos Norges Idrettsforbund, mener politiet nå må ta anmeldelsene på alvor:  

- Vi har et ønske om at politiet samler alle sakene hos et politidistrikt som kan ta saken og følge den opp. Vi føler vi har gjort det vi kan i organisasjon: vi har informert våre medlemmer, og fradømt han medlemskapet, sier Jensen.   

  - Ikke knyttet opp mot mistenkte Politiet forklarer at de ikke har klart å knytte de nye meldingene opp mot 36-åringen:  

- Fornærmede i saken har angitt hvem de har som mistenkt, telefonen er registrert på en annen person, så vi klarer ikke å knytte telefonen opp mot mistenkte. Det vi har gjort er å ta kontakt med telefonselskapet, og sperret telefonen. Saken er sendt videre til politiet i Østfold, sier politiadvokat Vibeke Schøyen ved Oslo politiet.

Det har ikke lyktes Dagbladet å komme i kontakt med mannen. Da Dagbladet møtte ham tidligere i høst benektet han å ha oppført seg truende:

- Jeg gjør mye rart, det er riktig, men jeg har aldri gjort noe fysisk overfor noen og har aldri rørt barn. Jeg har heller aldri truet spillere, foreldre eller klubber. 

HENLEGGES: Denne familien har i over sju år blitt trakassert av sønnens tidligere fotballtrener. Familien har anmeldt saken flere ganger, men det har alltid endt med henleggelse. Det skjer np også -trass i at mannen brøt et besøksforbud. Foto: Thomas Rasmus Skaug
HENLEGGES: Denne familien har i over sju år blitt trakassert av sønnens tidligere fotballtrener. Familien har anmeldt saken flere ganger, men det har alltid endt med henleggelse. Det skjer np også -trass i at mannen brøt et besøksforbud. Foto: Thomas Rasmus Skaug Vis mer