<strong>ANMELDT:</strong> Denne 36-åringen skal ha trakassert en familie med stygge SMS'er og brev. I høst ble han ilagt besøksforbud, men fortsatte å ta kontakt med familien. De har anmeldt saken, men trass i bruddet på besøkforbudet henlegger politiet saken. Foto: Privat.
ANMELDT: Denne 36-åringen skal ha trakassert en familie med stygge SMS'er og brev. I høst ble han ilagt besøksforbud, men fortsatte å ta kontakt med familien. De har anmeldt saken, men trass i bruddet på besøkforbudet henlegger politiet saken. Foto: Privat. Vis mer

- Vi har mistet troen på politiet

I over sju år har en tidligere fotballtrener terrorisert familien med sjikanerende SMSer. Trass i brudd på besøksforbud henlegger politiet anmeldelsene mot ham.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): - Er det bare fritt frem nå da? spør en bekymret mor.  

November i år anmeldte hun og familien en 36-år gammel mann for brudd på besøksforbud og sjikane. 21. desember henla politiet saken.  
- Vi har mistet troen på politiet. Hele saken er blitt en stor vits, forteller moren.  

Hennes sønn var bare elleve år da hans tidligere trener begynte å sjikanere han og familien med brev og tekstmeldinger med seksuelt innhold, forteller moren til Dagbladet.  

Etter sju år med trakassering ble mannen i september ilagt besøksforbud. 

Da 36-åringen i november brøt forbudet og sendte nye meldinger til familien, ble saken henlagt av politiet på grunn av bevisets stilling.  

- Vi har anmeldt mannen 4-5 ganger, og det var politiet selv som oppfordra oss å ilegge han besøksforbud fordi det da ville være enklere å ta ha. Men når de bare henlegger saken er det heller ikke noe poeng i å ha besøksforbud, forklarer hun  

- Ulovligheter mot barn Mannen er straffedømt seks ganger, for blant annet bedragerier, trusler og skadeverk.  

Han har gjennom flere år oppsøkt en lang rekke idrettsklubber i Sør-Norge under minst seks ulike identiteter for å jobbe med barn og unge. Tidligere i høst så Norges Idrettsforbund seg nødt til å advare mot 36-åringen:  

De sendte ut brev til alle idrettslag om at mannen må holdes unna barneidretten fordi de frykter at han vil begå ulovligheter overfor barn.    

Leder for idretten i bydel Grünerløkka, Torgny Hasås, mottok også sjikanerende SMS-er fra mannen i november.  

Etter at Hasås ga 36-årigen sparken som fotballtrener, og varslet flere idrettslag om mannens oppførsel, har han fra tid til annen fått mindre hyggelige SMS-er fra 36-åringen.  

Også Hasås anmeldelse ble henlagt.   

Familien og Hasås har klaget på henleggelsen.

- Det er bare tull at det kan henlegges på bevisets stilling. Forbrytelsen er dokumentert, det er åpenbart hvem som står bak. Det er dårlig politiarbeid at man ikke ser sammenhengen i dette, sier Hasås.  

Morten Johnsen, jurist hos Norges Idrettsforbund, mener politiet nå må ta anmeldelsene på alvor:  

- Vi har et ønske om at politiet samler alle sakene hos et politidistrikt som kan ta saken og følge den opp. Vi føler vi har gjort det vi kan i organisasjon: vi har informert våre medlemmer, og fradømt han medlemskapet, sier Jensen.   

  - Ikke knyttet opp mot mistenkte Politiet forklarer at de ikke har klart å knytte de nye meldingene opp mot 36-åringen:  

- Fornærmede i saken har angitt hvem de har som mistenkt, telefonen er registrert på en annen person, så vi klarer ikke å knytte telefonen opp mot mistenkte. Det vi har gjort er å ta kontakt med telefonselskapet, og sperret telefonen. Saken er sendt videre til politiet i Østfold, sier politiadvokat Vibeke Schøyen ved Oslo politiet.

Det har ikke lyktes Dagbladet å komme i kontakt med mannen. Da Dagbladet møtte ham tidligere i høst benektet han å ha oppført seg truende:

- Jeg gjør mye rart, det er riktig, men jeg har aldri gjort noe fysisk overfor noen og har aldri rørt barn. Jeg har heller aldri truet spillere, foreldre eller klubber. 

<strong>HENLEGGES:</strong> Denne familien har i over sju år blitt trakassert av sønnens tidligere fotballtrener. Familien har anmeldt saken flere ganger, men det har alltid endt med henleggelse. Det skjer np også -trass i at mannen brøt et besøksforbud. Foto: Thomas Rasmus Skaug
HENLEGGES: Denne familien har i over sju år blitt trakassert av sønnens tidligere fotballtrener. Familien har anmeldt saken flere ganger, men det har alltid endt med henleggelse. Det skjer np også -trass i at mannen brøt et besøksforbud. Foto: Thomas Rasmus Skaug Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer