Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Vi har mulighet til å dra, det har ikke de

Folk med utenlandsk pass strømmer ut av Libanon.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Mange unge libanesere med utenlandske pass flyktet i dag vekk fra bombene. En strøm av utenlandske personer kom seg om bord i fly og skip for å bli fraktet ut av det voldelige Libanon, melder AP.

Susan Abu Hamdan (44), som har besøkt slektninger i Beirut, sier at det er vanskelig å ta farvel med libaneserne som må bli.

- Alle gråter, kysser og ønsker oss alt det beste, og du må snu deg og dra. Vi har muligheten til å komme oss ut, men det har ikke de. Men det er Libanon. Du vet aldri når du ser noen igjen, sier hun.

Vil ikke dra

Men ikke alle med mulighet flykter fra Libanon. Khalil Mubarak (58) som både har fransk og libanesisk statsborgerskap, nekter å evakuere med de andre franskmennene.

- Vi har bodd her gjennom 15 år med krig, og dette er vårt land. Du kan ikke forlate et barn når det er sykt, og du kan ikke forlate landet ditt nå. Jeg ville tenkt at jeg hadde forrådt Libanon hvis jeg dro nå, sier han.

Rundt 33 000 utlendinger har flyktet fra Libanon siden Israel begynte angrepene etter kidnappingen av to israelske soldater. Flesteparten av de flyktende, har dratt gjennom Kypros for så å fly til hjemlandet.

Utenriksminister på Kypros, George Lillikas, sier øya trenger økonomisk støtte fra europeiske land hvis folk fortsatt skal flykte gjennom landet.

FLYKTER: Britiske statsborgere flykter fra Beirut torsdag. Foto: Scanpix
FLYKTER: Britiske statsborgere flykter fra Beirut torsdag. Foto: Scanpix Vis mer
image: - Vi har mulighet til å dra, det har ikke de