Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Vi har nå kontroll på brannen

Politi og brannvesen har nå kontroll på brannen som oppstod i en leilighet i en rekkehusrekke med åtte boenheter på Høybråten i Oslo.

SPREDNINGSFARE: Brannvesenet sleit lenge med å få kontroll på brannen, som oppstod i en av de åtte bohenhetene på bildet i dag morges. Spredningsfaren var stor. Foto: Øyvind Krefting Lillebergen
SPREDNINGSFARE: Brannvesenet sleit lenge med å få kontroll på brannen, som oppstod i en av de åtte bohenhetene på bildet i dag morges. Spredningsfaren var stor. Foto: Øyvind Krefting Lillebergen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

HAR DU TIPS: 2400@DB.NO ELLER SMS TIL 2400.

Brannen oppstod i én av bohenhetene og spredningsfaren var lenge stor.

Men rundt klokka 08.10 melder politiet at de nå har kontroll på brannen.

- Vi har kontroll på brannen og på alle beboerne. Noen har til og med begynt å gå inn igjen. Det gjelder dem som bor i de nederste etasjene, sier Steinar Hausvik, operasjonsleder ved Oslo politidistrikt.

Til sykehus

Politiet fikk melding om brannen ved 7-tiden i morges. Boligen hvor brannen startet, skal være overtent.

«En beboer er kjørt sykehus, men var ved bevissthet. Vi jobber fortsatt med å gjøre rede for beboere i de tilstøtende enhetene», melder Politiet på Twitter like før klokka 08.00.

- Vedkommende skal være ved bevissthet, men skadeomfanget er ukjent, melder politiet i Oslo, ifølge TV2.

- Det er stor spredningsfare der nå, og brannmannskapet har ikke kontroll på brannen. Vi har ikke oversikt i om det er rekkehus eller terrasseblokk per nå, men det er åtte enheter i tilknytning, sier operasjonsleder Marita Aune ved Oslo politidistrikt til Dagbladet.

Kontroll

Brannmannskapet jobber nå med å evakuere beboerne.

- Det jobbes med å få oversikt over beboerne, men har foreløpig ikke kontroll på hvor mange personer som er der, fortsetter Aune.

Like over klokka åtte var alle beboerne gjort rede for.

Det er kraftig røykutvikling fra brannen, og politiet ber folk i området holde vinduer og dører lukket.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media