ANMELDTE: Christer Tromsdal er frikjent for å ha voldtatt sin ekskone. Han mener en Oslo-kvinne forklarte seg falskt i saken, og har anmeldt henne til politiet. Foto: Kristin Svorte / Dagbladet
ANMELDTE: Christer Tromsdal er frikjent for å ha voldtatt sin ekskone. Han mener en Oslo-kvinne forklarte seg falskt i saken, og har anmeldt henne til politiet. Foto: Kristin Svorte / DagbladetVis mer

- Vi har nye bevis mot voldtektsofferet «Heidi»

Christer Tromsdal anmeldte Oslo-kvinne for falsk voldtektsforklaring. Saken er nå henlagt, men Tromsdal sier han har ny dokumentasjon.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Tromsdal ble i fjor tiltalt - men frikjent - for å ha voldtatt sin ekskone. Han mente at en Oslo-kvinne (27) - «Heidi» - kunne gitt ham alibi, men at hun konspirerte med ekskona og snakket usant i avhør.

Han anmeldte «Heidi» for falsk forklaring, noe Dagbladet kunne melde i mai.

Politifullmektig Hanne Skallerud i Oslo-politiet opplyser til Dagbladet at saken nå er henlagt på bevisets stilling.

- Årsaken er at bevisene ikke holder, sier Skallerud.

En annen, kjent finansmann i 40-åra er dømt for å ha voldtatt «Heidi» mens hun sov. Han håpet å få saken sin gjenopptatt etter Tromsdals anmeldelse.

Skaffet informasjon Anmeldelsen var underbygget av et omfattende materiale. Tromsdal sa han hadde skaffet «Heidi»s telefonlogg og Facebook-informasjon, og at han hadde fått tilgang på hennes private legejournal.

I legejournalen mente finansmannen at det fantes omfattende opplysninger som ville styrke hans anmeldelse, og tilsi at kvinnen hadde forklart seg feil.

Politiet mener dette ikke holdt vann.

- Saken ble henlagt etter beviset stilling den 28.06.2011. Etter en samlet vurdering av alle bevisene i saken har påtalemyndigheten kommet til at bevisene ikke er tilstrekkelig for å ta ut tilltale for falsk forklaring, sier politifullmektig Skallerud til Dagbladet.

- Utover det ønsker jeg ikke å kommentere de enkelte bevisene eller hvordan disse ble vurdert i forhold til hverandre, sier hun.

Nye bevis Christer Tromsdal sier han har påklaget henleggelsen.

- Advokat Victoria Holmen er engasjert og har påklaget henleggelsen til Oslo statsadvokatembete, og vil i løpet av neste uke sende inn nye anskaffede bevis, som vi samlet sett mener vil være dokumentasjon nok for å saken etterforsket på nytt, sier Tromsdal til Dagbladet.   

- Via privat utreder er det framskaffet ytterligere utskrift av legejournaler, Facebook-kommunikasjon og telefon- og smslogger, sier Christer Tromsdal.

Politimann dømt Han mener dette vil være ytterligere beviser for at «Heidi» har løyet i avhør og i retten i begge de to finansmennenes saker.

En politimann er tidligere domfelt for å ha lekket intern politiinformasjon til en seriekriminell bekjent av «Heidi».

Politibetjenten (30) skaffet til veie informasjon fra strafferegisteret, personopplysninger og passbilde av den kjente finansmannen i 40-åra, som ble dømt for å ha voldtatt «Heidi» mens hun sov.

«Brudd på politiets taushetsplikt er alvorlig. Særlig når siktede som her gir taushetsbelagte opplysninger til en han visste var kriminell, er forholdet skjerpende,» het det i tingrettsdommen. Politimannen tilsto og fikk 10 000 kroner i  bot. Jobben fikk han beholde.

«Heidi»s bistandsadvokat Anne Kristine Bohinen ønsker ikke å kommentere saken.

REPRESENTERER «HEIDI»: Advokat Anne Kristine Bohinen. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
REPRESENTERER «HEIDI»: Advokat Anne Kristine Bohinen. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer