SEIER: Opprørsstyrkene i Libya har allerede styrtet Muammar Kadhafi og endt hans regime. Nå er de sikre på at de har fanget Kadhafi og at han ikke kan slippe unna. Foto: Esam Al-Fetori/Reuters/Scanpix
SEIER: Opprørsstyrkene i Libya har allerede styrtet Muammar Kadhafi og endt hans regime. Nå er de sikre på at de har fanget Kadhafi og at han ikke kan slippe unna. Foto: Esam Al-Fetori/Reuters/ScanpixVis mer

- Vi har omringet Kadhafi

De tidligere opprørerne i Libya sier at de vet hvor Kadhafi befinner seg og at han ikke kan slippe unna.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): - Det er bare et tidsspørsmål før han blir fanget eller drept, sier Anis Sharif, talsmann for Tripolis nye militære råd, til nyhetsbyrået AP.

Talsmannen sier at de har klart å spore opp hvor Kadhafi befinner seg ved hjelp av etteretning og ved bruk av høyteknologi.

- Kadhafi er fanget og befinner seg i en radius på 60 km, området er omringet av opprørere. Han kan ikke slippe unna, sier Sharif.

Klarer opprørsstyrkene å fange Kadhafi, vil det være en endelig slutt på Kadhafis 42 år lange regime i Libya.

Det har vært en rekke rykter om hvor Kadhafi befinner seg. De første dagene etter at opprørsstyrkene inntok Kadhafis hovedkvarter, var det en klappjakt i Tripoli - uten at Kadhafi dukket opp.

De siste dagene har en rekke tidligere Kadhafi-topper flyktet gjennom Saharaørkenen til Niger. Det har også versert rykter om at Kadhafi skal ha flyktet til Burkina Faso.

Kadhafis kone, datter og to av hans sønner, i tillegg til flere barnebarn, har flyktet til Algerie.

FERDIG: Muammar Kadhafi, tidligere diktator. Foto: Asmaa Waguih/Reuters/Scanpix
FERDIG: Muammar Kadhafi, tidligere diktator. Foto: Asmaa Waguih/Reuters/Scanpix Vis mer