PERSONLIG BERØRT: Statssekretær Roger Ingebrigtsen har opplever tragedien på Utøya tett på kroppen. 
Foto: Hans Arne Vedlog
PERSONLIG BERØRT: Statssekretær Roger Ingebrigtsen har opplever tragedien på Utøya tett på kroppen. Foto: Hans Arne VedlogVis mer

- Vi har opplevd det verste et menneske kan oppleve

Datteren (14) til statssekretær Roger Ingebrigtsens kone er skutt — men lever.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Det har vært noen forferdelige minutter, noen forferdelige timer, sier Roger Ingebrigtsen, statssekretær i Forsvarsdepartementet, til Dagbladet.

Ingebrigtsen og kona Lene Hansen har tilbragt natta på Sundvoll hotell, etter at Hansens datter Ylva (14) ble meldt savnet etter tragedien på Utøya.

- Gjennom det siste døgnet har vi opplevd det verste et menneske kan oppleve. Denne grusomme massakren hvor både våre aller nærmeste og flere av våre kjæreste venner har vært involvert, sier Ingebrigtsen.

Sent i går kveld kom beskjeden familien hadde ventet på. Ylva er i live. Men den 14 år gamle jenta fra Tromsø er hardt skadet, og er innlagt på Ullevål.

Roger Ingebrigtsen og Lene Hansen er på vei til sykehuset, mens Ylvas far er på tur sørover fra Tromsø.

- Selv om vi nå har fått et håp, er det så mange andre som fortsatt er i en ekstremt uavklart situasjon, sier Ingebrigtsen.

«Dag ble natt og dag igjen uten forskjell», skriver Roger Ingebrigtsen på sin side på Facebook. Dagbladet har fått lov å gjengi hans statusoppdatering.

« Vi har fått vite at Lene og Atle og mi lillepia er hardt skadet, men lever. Troms er hardt rammet. Flere av våre aller fremste kjemper mot døden. Takk til alle for omtanke. Nå står mye sorgarbeid foran oss alle. Friheten og demokratiet skal ingen få ta fra oss. Heller ikke på Utøya.»

Også Lene Hansen, som er styreleder på Riddu Riddu-festivalen i Manndalen i Troms, har delt sine tanker på Facebook:

«Forlater nå pårørendehotellet etter et krevende døgn i uvisse. Ylva lever, men er alvorlig skadet på Ullevål sykehus. Jeg sørger sterkt over alle de fine ungdommene som har gått bort og ber for de som nå kjemper en kamp for livet.»